Zadajte hľadaný výraz

Legislatíva Z domova

Poslanci prelomili veto prezidenta, zákon o poľovníctve schválili

Poslanci Národnej rady SR v utorok nevyhoveli väčšine výhrad prezidenta SR Ivana Gašparoviča, ktoré mal k novele zákona o poľovníctve. Právnu normu prijali po druhý raz po tom, čo ju hlava štátu parlamentu vrátila. Prezidentovi poslanci vyhoveli len tým, že upravili názov zákona a posunuli jeho účinnosť z mája na júl tohto roka.

Gašparovičovi sa ale v novele nepáčili napríklad aj novinky pri odvolávaní poľovníckeho hospodára z funkcie obvodným úradom či rozšírenie možností lovu zveri na spoločnej poľovačke, ktoré sa týkalo aj netrofejovej raticovej zveri. Nesúhlasil ani s upustením od výkonu zvyšku sankcie pri odňatí poľovného lístka na dobu určitú.

Novela zákona o poľovníctve si vyslúžila kritiku od opozičného poslanca OĽaNO Jána Mičovského. Pranieroval to, že v zákone ostáva medzera, ktorá sa týka prenájmu poľovných revírov. Na jej základe bude možné prenajímať poľovné revíry, v ktorých štát spravuje nadpolovičnú väčšinu pozemkov, bez vyhlásenia verejnej súťaže. Súťaž je povinná až pri prenájme revíru so správou dvoch tretín pozemkov.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku:

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
1 Komentár
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
agrárnik z HN
agrárnik z HN
4. máj 2013 7:39

Keď sa jedná o zábavu 150 vyvolených a ich politických súputníkov tak sa všetko dá urýchliť – poľovnícky biznis v NR SR už predbehol aj golf a stal sa fetišom hornej vrstvy vyvolených občanov. Riešenie poľovníckej etiky, koncepcie a rozvoja je sekundárne a prezident poľovník síce s pripomienkami to operatívne… Celý komentár »