Zadajte hľadaný výraz

Európska únia Z ekonomiky

AGROKOMPLEX: Program Diskusných okrúhlych stolov

AGROKOMPLEX: Program Diskusných okrúhlych stolov
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Základom odborného sprievodného programu počas výstavy Agrokomplex 2018 budú Diskusné okrúhle stoly, ktoré Zastúpenie Európskej komisie v SR, Agroinštitút, š. p. a webový portál poľnoinfo.sk organizujú už siedmy rok.

“Sprievodný program je opäť koncipovaný tak, aby reflektoval na skladbu návštevnosti v jednotlivých dňoch výstavy,” hovorí Mária Debrecéniová, riaditeľka nitrianského Agroinštitútu.

Prvý deň výstavy, v budúci štvrtok (16. augusta), čaká návštevníkov 45. ročníka diskusia na tému Spoločnej poľnohospodárskej politiky na roky 2021 – 2027. Diskusia začína o 14.30 na novom mieste – v pavilóne M2 a medzi diskutujúcimi nebude chýbať rezortná ministerka Gabriela Matečná, zástupcovia Európskej komisie Ladislav Miko a Dušan Chrenek, alebo predstavitelia poľnohospodárov Emil Macho za najväčšiu samosprávnu organizáciu roľníkov a Helena Patasiová ako predsedníčka Rady poľnohospodárskych a potravinárskych samospráv.

“Diskusia má za cieľ priniesť novinky v téme, ktorá je momentálne jednou z najhorúcejších,” hovoria vo svojom stanovisku organizátori.

Druhý deň výstavy – piatok (17. augusta 2018) bude v rámci výstavy venovaný lesníctvu, ktorému sa za sedem rokov konania podujatia organizátori nevenovali ani raz.

“O to viac nás teší, že z hľadiska lesníctva prijali pozvanie tí najrelevantnejší,” hovorí Mária Debrecéniová.

Diskusia začína taktiež v pavilóne M2 o 14.00. Lesnícku tému si budú môcť vypočuť vo verejnej nahrávke aj poslucháči Rádia Regina, ktoré už tradične niektoré diskusie nahráva. Hosťmi budú Peter Kicko, generálny riaditeľ Sekcie lesného hospodárstva a spracovania dreva na rezortnom ministerstve, Boris Greguška, expert na medzinárodné lesnícke politiky a predseda Fóra o lesoch OSN, Jaroslav Šálka, prodekan pre vedu a výskum z Technickej univerzity vo Zvolene, Marián Staník, generálny riaditeľ Lesov Slovenskej republiky a Ľuboš Halvoň, generálny riaditeľ Národného lesníckeho centra.

V piatok (17. augusta 2018) organizuje Krajský informačný deň aj rezortné ministerstvo. Začne o 9.30 v pavilóne K a pre účasť je potrebné sa zaregistrovať cez email – informacnedni@agroinstitut.sk.

“V sobotu budeme o 12.00 hovoriť v pavilóne M2 o najmladšej generácii. Cieľom je informovať a inšpirovať,” uvádzajú organizátori.

Na podujatí vystúpi rôznorodé spektrum diskutujúcich a obdobne ako pri téme o lesoch aj z tejto diskusie vznikne relácia, ktorá bude vysielaná na druhom okruhu Slovenského rozhlasu.

“Naše pozvanie prijali Margita Štefániková, ktorá bude informovať o projekte adoptuj kravičku a zastupuje Slovenský zväz prvovýrobcov mlieka. O školskom ovocí povie viac Renáta Vagaská – pestovateľka ovocia z okresu Vranov nad Topľou. Pozvanie prijali aj Stanislav Becík propagátor poľnohospodárstva, Jozef Golian z Občianskeho združenia Tradičná chuť regiónov Slovenska a Stanislav Voskár koordinátor Mňam festu Bánovce na Bebravou,” informujú organizátori.

Autor článku: poľnoinfo.sk
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Z domova Zaujímavosti

AGROKOMPLEX: Program Diskusných okrúhlych stolov

WordPress › Chyba

Na vašej web stránke sa vyskytla kritická chyba.

Prečítajte si viac informácií o riešení problémov s WordPress.