Zadajte hľadaný výraz

Rastlinná výroba Z domova

MPRV: Oslovuje firmy, postihnuté ruským embargom

MPRV: Oslovuje firmy, postihnuté ruským embargom
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Rezort pôdohospodárstva SR v snahe kvantifikovať následky ruských sankcií na slovenské subjekty oslovil firmy vyvážajúce do Ruska komodity, na ktoré sa zaviedli sankcie.

„Doteraz sme však prijali informácie len od troch spoločností. V súčasnosti čakáme na podklady od ostatných vývozcov, aby sme ich mohli následne vyhodnotiť,“ informoval hovorca Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Peter Hajnala v reakcii na rozhodnutie Európskej komisie.

EK dnes oznámila mimoriadne opatrenia v prospech európskych pestovateľov ovocia a zeleniny, ktoré podliehajú rýchlej skaze, na ktoré vyčlení 125 miliónov eur.

Podľa Hajnalu o spôsobe zmiernenia následkov, respektíve o potenciálnych kompenzáciách sa v súlade s princípmi Spoločnej poľnohospodárskej politiky (CAP) EÚ rokuje na úrovni celej únie.

„EK v súčasnosti analyzuje situáciu u komodít, ktoré sú postihnuté sankciami. Prioritne sa pritom zameriava na sektor ovocia a zeleniny, kde pripravuje konkrétne opatrenia zamerané na tovary, ktoré sa rýchlo kazia. Návrhy opatrení budú predložené na rokovanie v Bruseli 22. augusta 2014,“ dodal.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
1 Komentár
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
22. august 2014 6:48

Takze u nas to bude Penta, Becikovci a tretia ma ani nenapada.. Ti fakt potrebuju injekciu z nasich dani.