Zadajte hľadaný výraz

MPRV SR Z domova

Odvolanie štátneho tajomníka agrorezortu

Odvolanie štátneho tajomníka agrorezortu
insert_photoarchív poľnoinfo.sk - Štefan Adam (vľavo) pri rozhovore s docentom Pavlom Findurom z SPU

Vláda Slovenskej republiky na svojom zasadnutí dňa 10. septembra 2014 prerokovala a schválila materiál návrh na odvolanie a vymenovanie štátneho tajomníka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky.

Z funkcie štátneho tajomníka bol odvolaný Štefan Adam a na jeho pozíciu vymenovaný Jozef Spevár.

„Chcem sa v prvom rade verejne poďakovať štátnemu tajomníkovi Štefanovi Adamovi za prácu, ktorú vykonal, a ktorú si vysoko vážim. Posty štátnych tajomníkov sú politické posty a personálne obsadenie sa niekedy musí zosúlaďovať s istými potrebami, a to je dôvod, prečo došlo k výmene. Ministerstvo doteraz nemalo na úrovni štátneho tajomníka odborníka na problematiku lesov, takže v podstate je to obmena, ktorá by mala pokryť ďalšiu dôležitú oblasť ministerstva pôdohospodárstva,“ povedal minister Ľubomír Jahnátek.

Štefan Adam pred svojim vymenovaním do funkcie štátneho tajomníka pôsobil ako riaditeľ odboru poľnohospodárstva a služieb na Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komore v Bratislave. Ďalšie pôsobisko Štefana Adama by malo byť na bruselskej pôde.

Druhým štátnym tajomníkom na ministerstve pôdohospodárstva zostáva Magdaléna Lacko-Bartošová, ktorá vzišla z prostredia Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

Autor článku: Juraj Huba - poľnoinfo.sk
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk - Štefan Adam (vľavo) pri rozhovore s docentom Pavlom Findurom z SPU

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
7 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
Pat a Mat
Pat a Mat
10. september 2014 17:58

Tak a SPPK dostala po nose pretoze jej to patri… uzavreta do svojho vesmiru t.j. par jednotlivcov… Cloveka z SPPK nahradi clovek z Lesnickej komory…. Dalsiemu clovekovi z SPPK generalnemu riaditelovi Vajsovi odňali priame platby a pridelili bezpečnostnému technikovi z Nitry… Otazka je aka bola pridana hodnota trpakov z SPPK… Celý komentár »

Lada
Lada
11. september 2014 9:48

Vážený „Pat a Mat“, keby nebolo SPPK a iných samosprávnych zväzov, neviem, kto by obhajoval záujmy poľnohospodárov a potravinárov – či už doma alebo v Bruseli. Sami by to asi ťažko zvládli. Osobu Š. Adama si vážim, pretože je odborník a vždy bol ochotný vypočuť a usiloval sa pomôcť farmárom.… Celý komentár »

Leona
Leona
11. september 2014 11:40

Ako je to vlastne s postom štátneho tajomníka? Je to politický post alebo odborný? Pán minister, čo si o tom myslíte?

elemir
elemir
11. september 2014 14:02

to Leona – štátny je jednoznačne poltiticky post
to Lada – ale principialne ma Pat pravdu polnohospodarsku komoru vymenila komora lesnicka co je pre mna prekvapenia a to velke… to skor tam pani akademicka mala byt nahradena. A tie priame platby to je fakt divne…

miro
miro
13. september 2014 11:39

a to je zle ked to ma bezpecnostny technik ?

IDA
IDA
14. september 2014 13:44

SPKK aj lesnícka komora žijú v 80-tich rokoch minulého storočia,vôbec sa neprispôsobili aktuálnej situácii,SPKK je tu len pre torzá bývalých družstiev a teraz aj zdecimované ŠL dostanú svojho ministerského patróna.Ostatní poľnohospodári a majitelia lesov pre nich neexistujú.Stačí sa pozrieť na lesmedium

Pat a Mat
Pat a Mat
15. september 2014 18:05

IDA ste to vystihli niet co dodat…
miro: ajhla zeby pan genaralny osobne?