Zadajte hľadaný výraz

Lesníctvo Z domova

Poľovnícka samospráva sa zamerá na škody na porastoch

Prioritou slovenskej poľovníckej samosprávy je plnenie úloh vyplývajúcich zo zákona o poľovníctve v oblasti preneseného výkonu štátnej správy, povedal prezident Slovenskej poľovníckej komory (SPK) Tibor Lebocký.

“Komora chce aj naďalej pokračovať v spolupráci so štátnymi i neštátnymi organizáciami a inštitúciami v oblasti prípravy národného manažmentového plánu veľkých šeliem, najmä medveďov a vlkov. Ale aj v oblasti riešenia rastúcich škôd spôsobovaných na poľnohospodárskych i lesných kultúrach zverou, ako aj škôd spôsobených na voľne žijúcej zveri, napríklad pri dopravných kolíziách na cestách a diaľničných úsekoch,” priblížil Tibor Lebocký.

Cieľom SPK je zastavenie poklesu a revitalizácie populácií malej zveri, najmä zajacov, bažantov, jarabíc.

SPK v zmysle zákona organizuje odbornú prípravu a skúšky uchádzačov o poľovný lístok, vydáva a odníma poľovné lístky, organizuje streleckú prípravu, praktické skúšky zo strelectva, kontrolné streľby členov komory, organizuje a vykonáva poľovnícku kynológiu a sokoliarstvo, organizuje chovateľské prehliadky trofejí, spolupracuje pri prvotnom spracovaní údajov poľovníckych evidencií a štatistík, ako aj pri tvorbe právnych predpisov.

Snem SOPK, ktorý sa konal 6. decembra v Nitre, zvolil Lebockého do čela tohto samosprávneho orgánu na ďalšie 5-ročné funkčné obdobie.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku:

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
2 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
Ing. Pavol Kišac
Ing. Pavol Kišac
19. december 2014 6:05

Zákon č. 247/2009, §26, odst. 1

agrarnik zHN
agrarnik zHN
22. december 2014 11:52

ten pán Lebocký je zrejme nadčlovek to ani komunisti nenazbierali toľko funkcií do roku 1989 – stíha parlament NR SR, Poľovnícky zväz aj komoru a odskočí si aj do tajných vojenských služieb, prednášky na univerzite a zrejme nestihol chodiť na poľovačky so svojimi oranžovými bratmi keď sa nám ta zver… Celý komentár »