Zadajte hľadaný výraz

Z domova Zaujímavosti

Výstavisko Agrokomplex s novým riaditeľom a plánmi

Výstavisko Agrokomplex s novým riaditeľom a plánmi
insert_photoarchív poľnoinfo.sk a Eduard Krcho a mapa výstavného areálu

V závere roka 2014 došlo na nitrianskom Agrokomplexe k výmene riaditeľa. Novou hlavou nitrianskeho výstaviska sa stal dlhoročný námestník Eduard Krcho

„Mojim cieľom je rozvíjať tradičné výstavy, ktoré sú už roky spojené s nitrianskym výstaviskom. V minulých rokoch sa nám podarilo stabilizovať tradičnú augustovú výstavu Agrokomplex. Nárast sme zaznamenali najmä v návštevnosti, keď sme prekročili hranicu 110 tisíc návštevníkov. Výstava bola atraktívna nie len pre odbornú verejnosť, ale aj pre tých, ktorí s poľnohospodárstvom nie sú bytostne spojení. Verím, že stúpajúci trend výstavy sa nám podarí zachovať aj v roku 2015,“ uviedol Eduard Krcho, riaditeľ Agrokomplex – Výstavníctvo Nitra, štátny podnik.

Najbližšia výstava určená pre poľnohospodársku prax sa koná v závere marca. Agrosalón, veľtrh s dvojročnou periodicitou, sa uskutoční už piaty raz.

„Táto prehliadka najmä poľnohospodárskej techniky sa stáva jedným z najvýznamnejších veľtrhov na nitrianskom výstavisku. Osvedčilo sa nám aj jej spojenie s výstavou poľovníctva a rybárstva a tento rok pribudne aj výstava včelárstva a produktov z medu. Už dnes môžeme povedať, že väčšina výstavných plôch je zarezervovaných,“ uvádza E. Krcho.

V oblasti investícií v samotnom výstavnom areáli bude prebiehať skvalitnenie infraštruktúry a pokrytie wifi signálom všetkých krytých výstavných plôch.

Novinkou tohtoročného výstavného kalendára je doplnenie Medzinárodného strojárskeho veľtrhu aj o prehliadku športového letectva. Úplne novým podujatím najmä pre deti a ich rodičov je Detský festival a veľtrh, ktorý sa uskutoční pred letnými prázdninami.

Agrokomplex – Výstavníctvo Nitra, štátny podnik, vznikol dňa v roku 2008 transformáciou zo štátnej príspevkovej organizácie Agrokomplex – Výstavníctvo Nitra, založenej v roku 1974. V súčasnosti patrí medzi najvýznamnejšie veľtrhové a výstavnícke spoločnosti v Slovenskej republike. Výstavný areál s celkovou rozlohou 143 ha, disponuje krytou výstavnou plochou 40 906 m2, otvorenými plochami využívanými na výstavnícke účely s rozlohou viac ako 50.000 m2. 

Autor článku: Juraj Huba - poľnoinfo.sk
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk a Eduard Krcho a mapa výstavného areálu

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments