Zadajte hľadaný výraz

Z ekonomiky Zaujímavosti

Deere zaznamenal v 1. kvartáli pokles zisku

 Deere zaznamenal v 1. kvartáli pokles zisku
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Americká spoločnosť Deere & Company hlási za 1. kvartál obchodného roka 2014/15 výrazný pokles zisku, medziročne o 43 %.

Dôvodom bol slabší odbyt poľnohospodárskych strojov v Severnej Amerike, keďže nižšie výkupné ceny úrody prinútili farmárov, aby obmedzili investície do nových strojov. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

Najväčší výrobca poľnohospodárskych strojov na svete vykázal za tri mesiace od začiatku novembra do konca januára, teda v 1. štvrťroku obchodného roka 2014/2015, zisk 386,8 milióna USD (342,36 milióna eur), čo predstavuje 1,12 USD na akciu. V rovnakom období predchádzajúceho roka zaznamenala spoločnosť zisk 681,1 milióna USD alebo 1,81 USD/akcia. Napriek poklesu firma prekonala odhady analytikov, ktorí očakávali zisk na úrovni 83 centov na akciu.

Celkové tržby, ktoré zahrnujú aj finančné služby a iné príjmy, v sledovanom období klesli o 16,6 % na 6,38 miliardy USD, a tiež prekvapili expertov z Wall Street, ktorí firme predpovedali tržby v priemere 5,53 miliardy USD.

Pod nižšie príjmy sa výraznou mierou podpísal pokles tržieb z predaja poľnohospodárskych strojov, a to medziročne o 27 %, zatiaľ čo tržby z predaja lesných a stavebných strojov v 1. kvartáli obchodného roka vzrástli o 13 %.

Firma, ktorá generuje takmer dve tretiny tržieb z predaja poľnohospodárskej a záhradnej techniky, pre slabý odbyt týchto strojov znížila svoj odhad zisku za celý rok, ktorý sa končí 31. októbra 2015, na 1,8 miliardy USD z pôvodne očakávaných 1,9 miliardy USD. A pripomenula, že aj silný dolár má negatívny vplyv na jej výsledky, pretože znižuje jej príjmy zo zahraničia.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments