Zadajte hľadaný výraz

MPRV SR Z ekonomiky

Odpočet opatrení a výsledkov vlády v pôdohospodárstve

Odpočet opatrení a výsledkov vlády v pôdohospodárstve
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Vláda SR dnes predložila odpočet sto najdôležitejších opatrení a výsledkov za trojročné obdobie svojej činnosti. Oblasti pôdohospodárstva sa dotýka sedem bodov.

– Zvýšila sa potravinová bezpečnosť zo 49 na 63 %.
– Zmenil sa systém kontroly potravín, ročne sa urobí viac ako 50-tisíc kontrol.
– Zvýšil sa podiel predaja slovenských potravín.
– Zmenil sa systém priamych platieb pre poľnohospodárov – finančná motivácia viac sa venovať živočíšnej výrobe, pestovaniu ovocia a zeleniny – výrazne sa zvýšila podpora týchto komodít, snahou je zvýšiť potravinovú sebestačnosť na 80 % do roku 2020 a tiež, aby sa základné veci nemuseli dovážať.
– Získali sme možnosť navýšenia priamych platieb pre poľnohospodárov z fondov EÚ prostredníctvom vyššieho presunu prostriedkov z rozvoja vidieka na úrovni 25 %.
– Vytvorili sme lepšie podmienky pre malých a mladých farmárov, aby mohli začať podnikať v poľnohospodárstve (štartovací kapitál a možnosť získať štátnu pôdu do prenájmu).
– Poľnohospodári a farmári získali finančnú podporu po extrémnom suchu v objeme 70 mil. eur vo forme výhodných úverov na založenie novej úrody, obnovený bol inštitút tzv. červenej nafty, ako aj nový systém centrálnej evidencie hospodárskych zvierat.

Autor článku: Úrad Vlády SR a poľnoinfo.sk
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
29 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
realista
realista
13. apríl 2015 22:46

„červená nafta“ to si snáď robia srandu páni veľkomožní…..

Anonym
Anonym
14. apríl 2015 7:12

Cerveni zasa klamu- ako vzdy. Aka potravinova bezpecnost? Ake slovenske vyrobky? Av podpory? Este nic nespustili, hoci je rok 2015 a uz sa chvalia. Tu cervenu cvargu aj tak uz nikto nebude volit. Mozno par dochodcov ktori nevedia, ako svet bezi.

top farmar
top farmar
14. apríl 2015 17:23

Všetko sedí,len je to presne naopak,čiže oprava nasledovná: -Nezvýšila sa… -Nezmenil sa… -Nezvýšil sa…atď. a pri mladých farmároch zavádzajú verejnosť a klamú, nie je to vôbec pravda. Podporia len toho, kto ešte nikdy nemal poľnohospodársky podnik, nikdy nefiguroval v registroch nikde, čiže koho?Študenta?Ok nech napíšu „štundenta“ nezamestnaného,tak nech povedia že… Celý komentár »

agrisato
agrisato
14. apríl 2015 20:29

Tak toto snáď Smer nemyslí vážne ???!!! Kde je Becík ???!!! To si nechá pripisovať toto ???!!! Zbohom zdravý rozum…………………..

továrnik
továrnik
14. apríl 2015 23:36

Tá vláda si z nás poctivých farmárov robí asi srandu a to že budú podporovať mladých, len zabudli povedať že svojich ináč držím palce aj tým mladým ktorí nemajú za sebou nikoho z tých ktorí budú o tých podporách rozhodovať alebo nemajú na úplatky,ktoré majú byť údajne do výšky 30%… Celý komentár »

Jano
Jano
14. apríl 2015 23:51

AGRISATO, ešte chvíľu vydrž a tebou menovaný vstúpi za chvíľu na scénu. Ale čo potom, čarovný prútik nemá nik a privodiť obrat v rezorte postupným budovaním vertikál bude trvať roky. Rozvrátené je takmer všetko, prvovýroba, spracovanie, dodávateľsko-odberateľské vzťahy. Najhoršie na tom sme my, európskymi peniazmi pokazení poľnohospodári, pre ktorých sa… Celý komentár »

SHR z NZ
SHR z NZ
15. apríl 2015 0:34

Reagovať na vyššie uvedený odpočet je mrhaním času, „top farmar“ to už urobil za nás. Skôr ma zaujímajú príspevky „Jana“ a „agrisato“, najmä v súvislosti s dnešným (15.4.2015) spoločným zasadnutím predstavenstva a dozornej rady RPPK Nové Zámky v Zemnom. Vedia niečo viac???

jano.
jano.
15. apríl 2015 12:38

agrisato ty si čo myslíš Becík spasí farmarov vy***e sa na nich jemu ide o vlastny zaujem nie o ostatnych.To je len táraj čo sa drži pri Fickovi aby mu taky ako ty donasali info a balamuti vsetkych co ho nepoznaju ze bude minister boh chran takehoto be charakterneho cloveka

bps
bps
15. apríl 2015 20:19

Treba pripomenúť dotačný rok 2009 ….

agrisato
agrisato
15. apríl 2015 20:30

Ja som len chcel pripomenúť Becíka , ako dvorného odborníka Smeru, čo asi k tomu povie.Ak by som ho poznal osobne, spýtal by som sa ho.

Anonym
Anonym
16. apríl 2015 8:30

pre agrisato – viz Zlaté stránky:
Kontaktné osoby

Ing. Stanislav Becík PhD. – predseda +421356484204
predseda@zaddvory.sk

roľnícka rodina
roľnícka rodina
16. apríl 2015 9:52

Tri piliere strany SMER a to hospodársky rast, sociálny štát a tvorba pracovných príležitostí, to všetko nájdete na http://www.gazdovskydvorbranovo.sk. Tam sa môžete presvedčiť, kto je v poľnohospodárstve odborník, kto tomuto odvetviu rozumie a kto tieto tri piliere plní. Sme hrdí, že máme v regióne takého človeka a takého človeka by… Celý komentár »

analytik
analytik
16. apríl 2015 11:17

Pravdou je, že „krstný otec“ gazdovského dvora má za sebou rôzne obdobia. Ale myslím si, že v jeho prípade platí to, čo hovorievame o dobrom víne (čím… ). Isté však je, že rezort potrebuje reštart. A to čím skôr! Je preto jedno, kto ho navodí, isté však je, že to… Celý komentár »

Mia
Mia
16. apríl 2015 11:37

A tu teda becik urcite nema.

bps
bps
16. apríl 2015 11:58

Analytik správne . Becík na to určite má ! V roku 2009 sme vďaka nemu dostali rekordnú výšku dotácií !!! To sa už opakovať pravdepodobne nebude.A tie dotácie boli na výrobu , nie na darebáčenie.