Zadajte hľadaný výraz

MPRV SR Z ekonomiky

Vyhlásená výzva na nákup poľnohospodárskej techniky

Včera, 22. apríla 2015 bola vyhlásená výzva na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok z Programu rozvoja vidieka 2007 – 2013 pre opatrenie 1.1 Modernizácia fariem.

Záujemcovia o finančný príspevok môžu predkladať žiadosti od 29.06.2015 do 17.07.2015. Indikatívny finančný rámec disponibilných finančných prostriedkov pre výzvu je na úrovni 11 miliónov eur (cieľ konvergencie 10,5 milióna eur, mimo cieľa konvergencie 0,5 milióna eur).

„Tieto prostriedky zostali z rozpočtového obdobia 2007 – 2013. Mali sme záujem využiť tieto prostriedky na dofinancovanie ANC oblastí. Nebolo to ale možné. Preto sme vyhlásili výzvu, ktorá ale nie je určená len na nákup kombajnov, ako som už niekoľko ráz počul. Na druhú stranu je potrebné uviesť, že je to posledná možnosť kúpiť kombajny z európskych prostriedkov. V novom programovacom období sú tieto výdavky vedené ako neoprávnené,“ uviedol na valnom zhromaždení SPPK (23. apríla 2015) Ľubomír Jahnátek, minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka.  

Výška oprávnených výdavkov na aktuálne vyhlásenú výzvu na 1 projekt je vo výške minimálne 10 tisíc eur a maximálne 900 tisíc eur. Oprávnený výdavok musí byť zo strany žiadateľa vynaložený v oprávnenom období. Za oprávnené obdobie je považované obdobie odo dňa vyhlásenia výzvy na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok pre toto opatrenie do 15.9.2015.

Oprávnenými nákladmi sú investície do dlhodobého hmotného majetku – nakladače v rámci živočíšnej výroby, kŕmne vozy v rámci živočíšnej výroby, fekálne vozidlá  v rámci živočíšnej výroby a kombajny vrátane príslušenstva k nim v rámci klasickej rastlinnej výroby.

Autor článku: PPA a Juraj Huba
Zdroj obrázku:

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments