Zadajte hľadaný výraz

MPRV SR Z domova

Kaufland podľa SPPK porušuje zákon

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) podala v stredu (27. 5.) podnet na Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR na obchodný reťazec Kaufland Slovensko, pretože spoločnosť podľa komory uplatňuje nekalé obchodné praktiky a porušuje zákon. Informovala o tom dnes na mimoriadnom brífingu v Bratislave hovorkyňa SPPK Jana Holéciová.

„Týmto spôsobom chceme upozorniť na to, že spoločnosť Kaufland porušuje zákon číslo 362 z roku 2012 o neprimeraných podmienkach v obchodných vzťahoch, ktorých predmetom sú potraviny. Chceme poukázať najmä na to, že firma Kaufland sa rozhodla vyberať mimoriadne poplatky od slovenských výrobcov potravín pri príležitosti konania osláv 15. výročia svojej prítomnosti na slovenskom trhu. Je nepredstaviteľné, aby vyberali takéto poplatky, ktoré z nášho pohľadu nepredstavujú žiadnu protislužbu, ktorú by Kaufland týmto spôsobom mal poskytnúť pre slovenských výrobcov potravín. Z nich mnohí sú členmi aj našej komory,“ zdôraznila hovorkyňa.

SPPK sa podľa nej preto oficiálnym spôsobom obrátila na rezort pôdohospodárstva.

„Podali sme podnet, chceme požiadať MPRV, aby sa ním urgentne zaoberalo, vyhodnotilo ho a v prípade jeho opodstatnenosti postupovalo podľa zákona o neprimeraných podmienkach, prípadne uplatnilo voči reťazcu aj sankcie. Podnikatelia v mnohých prípadoch totiž musia zaplatiť kvôli oslave reťazca približne šesťciferné sumy, čo je z nášho pohľadu neprijateľné,“ dodala.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku:

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments