Zadajte hľadaný výraz

Európska únia Z ekonomiky

Rusko predĺžilo embargo na dovoz potravín o jeden rok

Rusko dnes predĺžilo embargo na dovoz západných potravín, a to o jeden rok. Informovali o tom agentúry TASS a AP, ktoré oznámili, že príslušný dekrét podpísal ruský prezident Vladimir Putin.

Samotné embargo bolo odpoveďou Ruska na ekonomické sankcie západných krajín voči Moskve. Tie Západ zaviedol po anexii polostrova Krym a neskôr pre postoje Ruska voči kríze na Ukrajine. Sankcie voči Rusku zaviedli Spojené štáty, Európska únia, ale aj ďalšie krajiny v lete minulého roka a krátko na to Rusko reagovalo potravinovým embargom. To sa týka ovocia, zeleniny, mäsa, mlieka a mliečnych výrobkov, ako aj morských produktov.

Predĺženie embarga sa očakávalo, keďže tento týždeň Európska únia rozhodla o predĺžení hospodárskych sankcií voči Rusku o šesť mesiacov. Predpokladalo sa však, že Moskva zvolí podobné predĺženie embarga.

Putin však dnes oznámil, že doterajší zákaz Ruska na dovoz potravín zo západných krajín zostane v platnosti až do 24. júna 2016. Ako dodal, je presvedčený, že predĺženie embarga poskytne podporu ruskému agrosektoru. Embargo sa okrem EÚ a Spojených štátov týka aj Austrálie, Kanady a Nórska.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku:

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Predchádzajúci článok
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments