Zadajte hľadaný výraz

Z domova Zaujímavosti

Zvýhodnený nákup pôdy pre mladých roľníkov

Slovenská záručná a rozvojová banka (SZRB) eviduje zvýšený záujem mladých farmárov o jej úverové produkty. V spolupráci s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR má preto v pláne podporiť aktivity poľnohospodárskych podnikateľov, ktorí spĺňajú kritériá mladého farmára.

 „SZRB v týchto dňoch s ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka participuje na príprave modifikácie obchodných podmienok produktu ‚Úver moja pôda pre mladých farmárov‘. Objektom financovania bude kúpa samostatných parciel alebo kúpa spoluvlastníckeho podielu k pozemku,“ informovala TASR Erika Holešová z odboru prevádzkových služieb SZRB.

Produkt bude zameraný na financovanie odkúpenia produkčne potenciálnej pôdy. Bude určený pre právnické aj fyzické osoby, teda aj pre samostatne hospodáriacich roľníkov, ktorí podnikajú v oblasti živočíšnej a rastlinnej výroby. Holešová pripomenula, že mladí farmári môžu aj v súčasnosti využívať na financovanie svojich potrieb rôzne úverové produkty banky. Napríklad aj úverový produkt Moja pôda či úver Pôda a ďalšie.

 

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku:

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments