Zadajte hľadaný výraz

Z ekonomiky Zaujímavosti

Najkrajší chotár má víťazov

Najkrajší chotár má víťazov
insert_photo2 x poľnoinfo.sk - Hlavná fotka PVOD Madunice, foto v texte vinohrad Karpatskej perly.

Odborná komisia vyhodnotila v auguste 15. ročník súťaže o Najkrajší chotár na Slovensku. Počas štyroch týždňov jej členovia navštívili Liptov, Turiec, Záhorie, Oravu, Trnavskú tabuľu, Horný Zemplín a ďalšie slovenské regióny, aby posúdili, ktorá farma si zaslúži titul Chotár roka 2015.

Jej členmi boli zástupcovia Klubu poľnohospodárskych novinárov, Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory, nitrianskeho Agroinštitútu, Slovenskej poľnohospodárskej univerzity, Slovenskej agentúry životného prostredia a Vidieckeho parlamentu Slovenskej republiky. Rozhodovanie nebolo jednoduché. Prakticky všetky prihlásené poľnohospodárske firmy do súťaže by si totiž tento titul zaslúžili. Súťaž je však o tom, že víťazmi nemôžu byť všetci. A tak v kategórii malých fariem do 500 hektárov najviac bodovala Karpatská Perla, s.r.o., Šenkvice a v kategórii veľkých fariem získalo pomyslenú zlatú medailu PVOD Madunice.

Veľké farmy:
1. Poľnohospodárske výrobno – obchodné družstvo Madunice (591 ha) – 85 bodov
2. Poľnohospodárske podielnické družstvo Liptovská Teplička (1 273 ha) – 84,4 bodov
3. SEMA HŠ, spol. s r.o., Sládkovičovo (1 280 ha) – 82 bodov 

Malé farmy:
1. Karpatská Perla, s.r.o., Šenkvice (58 ha) – 88,5 bodov
2. Terra Parna, Suchá nad Parnou (6,5 ha) – 84,666 bodov
3. AGROMIX VOS spoloč. s r.o., Sedliská (65 ha) – 74,6 bodov

Autor článku: Soňa Ludvighová - podpredsedníčka KPN pri SSN
Zdroj obrázku: 2 x poľnoinfo.sk - Hlavná fotka PVOD Madunice, foto v texte vinohrad Karpatskej perly.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
12 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
Jaroslav Paračka
Jaroslav Paračka
11. september 2015 7:45

Obrovska gratulácia…….., len tak ďalej………

Veronika Bajnoková
Veronika Bajnoková
11. september 2015 9:25

Liptovská Teplička opäť nesklamala 🙂 , blahoželám

agrarnik zHN
agrarnik zHN
11. september 2015 12:20

V hlbokom predklone sa treba oceneným poďakovať za to, že v týchto agro -barbarských podmienkach si dokážu upratať aj svoje lány a dvory.

Jana Kováčová
Jana Kováčová
11. september 2015 21:22

škoda toho 0,6 boda Liptovská Teplička – ale aj tak poteší, gratulujem…. 🙂

Anna K.
Anna K.
14. september 2015 8:57

Len sa nezbláznite z tejto „súťaže“, vyberať len z prihlásených účastníkov, ktorí sa na to pripravujú. Výpovedná hodnota rovná nule. Tento lesk pozlátka, len prekrýva bahno , v ktorom sa brodí dnešné poľnohospodárstvo.

Robo R.
Robo R.
15. september 2015 13:13

Absolutny suhlas Anna K. Mimochodom po uplynulom vikende a prehliadnuti L. Teplicky veľke sklamanie. Interier obce bez ducha prirodzensti. Na zaciatku obce neupraveny areal „bordel“ miestneho PD alebo farmara. Luky bez zvierat, zato pomulčovane. Palec dole.

Juraj Huba - organizátor súťaže
Juraj Huba - organizátor súťaže
15. september 2015 16:01

Milá Anna, slovo súťaž ste dali do úvodzoviek. Prečo? Najkrajšia žena v súťaži MISS sa taktiež vyberá len z prihlásených slečien a určite nájdete v slovenských uliciach aj krajšie. Podobne je to s každou jednou súťažou . To, že sa súťažiaci na príchod komisie pripravia a majú vykosené medze, upravené… Celý komentár »

Robo R.
Robo R.
15. september 2015 20:18

Vazeny p. Huba. Vasu pracu aj pracu zucastnenych na projekte si Vazim. Avsak ako nezainteresovanemu mi nekoriguje halda stareho sena alebo slamy na hosp. dvore, vedla toho vytlaceny hnoj z mastale bez ladu a skladu“ na vstupe do obce. Pri vstupe do obce po pravej strane všetky zelene svahy mulcovane.… Celý komentár »

Anna K.
Anna K.
15. september 2015 23:03

Zrovnať to so súťažou -MISS-, dáva tejto aktivite tu správnu váhu, to Vám gratulujem. Z efektu splnenia pár štatistických koloniek a niekoľkých propagačných článkov, bude nanajvýš niekoľko rozžiarených očí, a pôjde to do zabudnutia. Tak ako aj ostatné poľnohospodárske podujatia – a s nimi spojené mátohy, čo nikdy neprekročia svoj… Celý komentár »

Technik
Technik
16. september 2015 10:35

Nedá mi, zase po čase musím reagovať na niektoré príspevky v diskusii, Neviem prečo bol Deň poľa krmovín hanba? Bol som tam, až na počasie zaujímavá akcia, stretol som aj niekoľko návštevníkov zo zahraničia, zástupcov firiem vyrábajúcich techniku, a títo sa vyjadrovali o podujatí len pochvalne. S akým podujatím porovnávate… Celý komentár »

Anna K.
Anna K.
16. september 2015 23:15

Čo bolo zlé na krmovinách na Liptove ? Prakticky všetko, od značenia prístupových ciest, tie boli mimochodom ako po prechode tankovej divízie, nedostatočne parkovacie plochy a organizačný chaos na nich, ktorý sa ďalej preniesol na celkový chaos tohto podujatia. Distribútori techniky uzimení, zablatení a doslova znechutení a v nedôstojných priestoroch… Celý komentár »

Technik
Technik
18. september 2015 14:32

K predchádzajúcemu príspevku. Včera som navštívil“ Polní výstavu a predvadení zemedelské techniky“ v obci Kámen. Ve2kolepá akcia s množstvom techniky, temer všetci český dovozcovia veľa návšetvníkov, ozaj pekné. Čo by na to povedala (alebo povedal) Anna K: “ Hrôza, zápcha temer od diaľnice , pri odchode to isté, smerovanie až… Celý komentár »