Zadajte hľadaný výraz

Rastlinná výroba Z domova

Pôda je po víkende premočená

Pôda je po víkende premočená
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Víkendové dažde poľnohospodársku pôdu opäť premočili. “Z regiónov zatiaľ Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komore (SPPK) po víkende nenahlásili poľnohospodári žiadnu kritickú situáciu na poliach,” uviedla dnes pre TASR hovorkyňa SPPK Jana Holéciová.

“Poľnohospodárske podniky hovoria, že majú aj také parcely, ktoré sú v niektorých častiach zaplavené. Košická regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora dnes uviedla, že situácia nie je však dramatická. Na mnohých miestach sa zbiera voda, polia sú podmáčané,” priblížila.

Ani Levická regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora nehlási po skončení víkendu dramatickú situáciu.

“Hron má vysoký stav, ktorý pociťujú najmä nižšie položené poľnohospodárske pozemky. Keďže terén je mokrý, do polí sa zatiaľ nedá ísť. Poľnohospodári budú vedieť presne vyhodnotiť situáciu a zrátať prípadné škody až potom, ako voda opadne,” dodala Holéciová.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
4 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
Vaše meno
Vaše meno
22. február 2016 22:12

Pre SPPK či regionálne alebo celoslovensky situácia nebude nikdy dramaticka.Veď prečo aj ? Riziko stále znáša farmár. Sám by mal zvážiť ,či má vôbec zmysel aj siať.Všetkých plodín je prebytok,tak načo aj siať. A tak si kladiem otázku : siať a či srať na to tento rok. Veď aj pán… Celý komentár »

jm
jm
22. február 2016 22:17

dodatok.Niečo podobné je aj pri produkcii mlieka. Len všetci sa tvária akože je všetko v poriadku.

pišta
pišta
24. február 2016 11:34

nevidel by som to až tak čierno, pretože ešte stále súdruh minister jahnátek, chvalabohu už iba desať dní a nikdy viac tvrdí, že podiel slovenských potravín v našich obchodoch narastá… Prečo teda toľko pesimizmu? Veď máme sendvičový systém, môžeme si nakrájať a omastiť koľko len chceme sendvičov. Máme agentúru, ktorá… Celý komentár »

Sesto666
Sesto666
24. február 2016 19:09

Je pred volbami a vsetko je v poriadku. Nie je cas na strasenie obyvatelstva. Po volbach vystupi staronovy starostlivy tatko premier aj so svojim novym ministrom s tym, ze ide konecne napravit neradostnu situaciu v polnohospodarstve.