Zadajte hľadaný výraz

Z domova Živočíšna výroba

Očová bude opäť patriť krmovinám

Očová bude opäť patriť krmovinám
insert_photoAGRION

Desiatky technologických liniek sa predstavia už vo štvrtok 26. mája 2016 na tradičnom Dni poľa zameranom na krmoviny v Očovej. AGRION – Združenie dodávateľov pôdohospodárskej techniky v SR pripravil so svojimi partnermi komplexné podujatie, kde sa budú prezentovať všetci významní importéri poľnohospodárskej techniky.

„V pracovnom nasadení môžu návštevníci vidieť energetické prostriedky značiek Case, Claas, Deutz Fahr, Farmtrac, Fendt, John Deere, JCB Fastrac, Kioti, Kubota, Massey Ferguson, New Holland, Valtra, Ursus a Zetor. Vymenovať prihlásené značky závesného náradia by nebolo jednoduché. Veď už k dnešnému dňu naše členské firmy deklarujú, že do Očovej privezú viac ako 80 kusov tejto techniky,“ vymenúva sekretariát AGRION.

Okrem strojov a zariadení môžu poľnohospodárov osloviť agropneumatiky od troch popredných svetových výrobcov, chovateľské potreby, distribútori náhradných dielov, alebo obalová technika.

„Hlavnou časťou podujatia je moderované predvádzanie poľnohospodárskej techniky. Je neuveriteľné, že každý rok na Dni poľa môžeme obdivovať novšie a technicky dokonalejšie zariadenia. O tom, či inovácia nie je samoúčelná, sa pritom poľnohospodári môžu presvedčiť veľmi jednoducho. Vidieť stroj v pracovnom nasadení znamená, že sa výkon nedá prikrášliť, alebo chyby zamlčať. Tohtoročné predvádzanie techniky bude zverené dvom skúseným moderátorom. Docent Pavol Findura z Katedry strojov a výrobných systémov na Technickej fakulte SPU, poskytne poľnohospodárom komplexné informácie o danej technike. Druhým moderátorom bude Malvína Gondová, zástupkyňa šéfredaktora týždenníka Roľnícke noviny. Tá bude hovoriť viac o Európskej politike a ekonomike,“ uvádza vo svojej správe sekretariát AGRION.

K Dňu poľa patrí aj aktuálny krmovinársky seminár. Jeho príprava bola zverená Národnému poľnohospodárskemu a potravinárskemu centru.

„Názov semináru Trvalá udržateľnosť porastov a minimalizovanie negatívnych vplyvov klimatickej zmeny je v čase obrovských výkyvov počasia viac ako aktuálny. Odborníci o tejto téme budú prednášať už od 9.30 vo veľkokapacitnom stane na predvádzacích pozemkoch v blízkosti letiska v Očovej,“ uvádza sekretariát AGRION.

Okrem skúsených poľnohospodárov očakávajú organizátori aj príchod študentov našich stredných odborných škôl. Vybraným školám AGRION opäť uhrádza dopravu na podujatie. 

„So strednými odbornými školami intenzívne pracujeme. Uvedomujeme si, ako sú žiaľ tieto ustanovizne, ktoré nám vychovávajú budúcich odborníkov, katastrofálne vybavené. Je našim záujmom, aby budúci mechanizátori na jednom z našich kľúčových podujatí videli, že moderné poľnohospodárstvo vyzerá inak, ako vybavenie školských dielní,“ uviedol sekretariát Združenia.

Predvádzanie techniky začne po 11:00. Tak ako v minulých ročníkoch, organizátori očakávajú do tisíc návštevníkov a veria, že sa naplnia aj aktuálne predpovede meteorológov a stroje sa predvedú v slnečnom počasí.

Autor článku: Juraj Huba - poľnoinfo.sk (autor článku pôsobí od roku 2013 ako riaditeľ AGRION)
Zdroj obrázku: AGRION

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Predchádzajúci článok
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments