Zadajte hľadaný výraz

Z ekonomiky Zaujímavosti

Claas má v Rusku podmienky ako domáci výrobcovia

Claas má v Rusku podmienky ako domáci výrobcovia
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Claas, nemecký výrobca poľnohospodárskej techniky, si novým druhom zmluvy o podnikaní upevňuje pozície na ruskom trhu. Informuje o tom agentúra DPA. Spoločnosť zo Severného Porýnia-Vestfálska podpísala v piatok v Petrohrade, kde sa koná Medzinárodné hospodárske fórum, ako prvá zahraničná firma takzvanú osobitnú investičnú zmluvu.

Claas dosiahne takmer rovnaké podnikateľské podmienky ako jeho ruská konkurencia

„Toto je pozitívny signál pre Rusko,“ uviedol Matthias Schepp, šéf nemeckej Zahraničnej komory (AHK) so sídlom v Moskve. Zmluva „potvrdzuje, že nemecké hospodárstvo má silné pozície v Rusku a je vítaným partnerom“.

Zmluvou získava Claas rovnaký prístup k verejným tendrom ako domáce firmy. Ruská strana žiada ako protihodnotu investície v objeme 10 miliónov eur.

Novým modelom zmluvy chce ruská vláda čeliť západným sankciám za Krym a východnú Ukrajinu a získať priame zahraničné investície. V posledných dvoch rokoch výrazne klesli.

Claas podľa vlastných údajov od roku 2005 vyrába v južnom Rusku najmä kombajny. Vlani v októbri dal v Krasnodare do prevádzky novú linku, do ktorej investoval 120 miliónov eur.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments