Zadajte hľadaný výraz

Európska únia Z domova

Matečná: Dosah brexitu nebude na náš agrosektor významný

Brexit nebude mať na slovenský agrosektor významný dosah. Uviedla to dnes pred výjazdovým rokovaním vlády v Rimavskej Sobote šéfka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Gabriela Matečná (nominantka SNS) v reakcii na výsledky štvrtkového (23.6.) britského referenda o zotrvaní Veľkej Británie v EÚ.

„Pre Slovensko, dopad na poľnohospodárstvo, keďže som ministerka poľnohospodárstva, určite nejaký významný nebude, lebo sa snažíme o sebestačnosť potravín a vývoz zo SR do Veľkej Británie nebol nejako extra veľký,“ spresnila.

V každom prípade sa podľa jej slov budú prehodnocovať európske dotácie do poľnohospodárstva, pretože Veľká Británia bola vždy tzv. čistým prispievateľom do rozpočtu EÚ.

„Uvidíme, ako sa to celé nastaví. Počkajme si na výsledky a na rokovania, ktoré budú v Bruseli,“ dodala.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku:

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
6 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
Ladislav
Ladislav
26. jún 2016 9:19

Na nas agrosektor nema dosah nikto a nic, my sme az taki fantasticki. A uplne najlepsi sme v prazdnych reciach a v nafukovani sa vzduchom ako morky.

agrarnik zHN
agrarnik zHN
28. jún 2016 5:52

Možná nie na jej šatník a kabelky – takéto kaleráby nám tlačili pri embargu Ruska. Dnes je Rusko potravinovo vysporiadané a nám ostali oči pre plač za stratenými trhmi. Akurát sme z Ruska vyrobili najväčšieho exportéra pšenice na svete. Politické prehlásenie vládnej svoloče sú už na 99% zavádzajúce lebo kto… Celý komentár »

Ladislav
Ladislav
28. jún 2016 8:36

Je to tak, ze vacsina politikov sa v ramci populismu vyjadruje umiernene a aspon neutralne alebo rovno pozitivne. Ako spravne vestice, nikto nechce byt ten, ktory predpoveda zlu buducnost. Ved aj tak si financne skupiny zariadia buducnost tak, aby vyhovovala najme im a obcania si uz nebudu pamatat co bolo… Celý komentár »

Pinzgauer
Pinzgauer
28. jún 2016 10:40

Je fascinujúce, že napriek tomu že nikto nevie ako sa usporiadajú vzťahy Británie a EÚ, naša ministerka vie že sa nás to výrazne negatívne nedotkne.

RS
RS
28. jún 2016 10:54

… ale veď preto je ministerka lebo vie…lebo je z nás poľnohospodárov najmúdrejšia…

Pinzgauer
Pinzgauer
28. jún 2016 11:47

Je mi jasné že naši ministri sú a v minulosti vždyboli tý najmúdrejší z múdrych, Komjatický strýco Jahnátek s praxou v priemysle vyrábajúcom plasty, profesor v nepolnohospodárskom odbore, bol jasným dôkazom tých pravých vedomostí a skúseností, ktoré naše poľnohospodárstvo potrebuje. Len mi nejde do hlavy prečo my v poľnohospodárstve každý… Celý komentár »