Zadajte hľadaný výraz

Potravinárstvo Z domova

Branko plánuje vybudovať bitúnok na spracovanie moriek

Spoločnosť BRANKO SLOVAKIA, a.s., Nitra plánuje vybudovať nový bitúnok na spracovanie mäsa moriek. Bitúnok by mal vzniknúť rekonštrukciou budovy liahne moriek v Trnovci nad Váhom v okrese Šaľa, v ktorej bola v minulom roku ukončená prevádzka.

Výstavba by sa mala začať v októbri tohto roka, spustenie prevádzky je naplánované na apríl budúceho roka. Celkové náklady na rekonštrukciu budovy a vybudovanie prevádzky by mali dosiahnuť 1,54 milióna eur.

Podľa projektu predloženého na posúdenie vplyvov na životné prostredie plánuje spoločnosť spracovať denne 90 kusov živých zvierat s priemernou hmotnosťou 10 kilogramov. Celková denná kapacita prevádzky tak predstavuje 0,9 tony, celková ročná kapacita je 225 ton. Chod bitúnku by malo zabezpečovať 16 pracovníkov.

Spoločnosť BRANKO SLOVAKIA, a.s., pôsobí na slovenskom trhu od roku 2010. Jej hlavnou činnosťou je poľnohospodárska a živočíšna výroba v oblasti chovu, produkcie a predaja moriek. Aktuálne má spoločnosť vo vlastníctve a v prevádzke niekoľko fariem s chovom moriek v okrese Šaľa. Dôvodom rekonštrukcie a zriadenia prevádzky bitúnku v Trnovci nad Váhom je rozšírenie činnosti o spracovanie mäsa z moriek.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku:

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments