Zadajte hľadaný výraz

Rastlinná výroba Z domova

Na Považí sa rozbieha cukrovarnícka kampaň

Na Považí sa rozbieha cukrovarnícka kampaň
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Skupina Nordzucker, ktorej členom je aj Považský cukor, a. s., Trenčianska Teplá, začne v utorok (13.9.) tohtoročnú cukrovarnícku kampaň. Tá sa v Trenčianskej Teplej, tak ako aj v celej skupine, skončí pravdepodobne v januári 2017.

Ako uviedol výrobný riaditeľ spoločnosti Tomáš Adámek, Nordzucker investoval aj v tomto roku do nových technológií a údržby svojich závodov, takže všetkých 13 závodov je pripravených na tohtoročnú kampaň.

„Cukor vyrábame trvalo udržateľne a na veľmi vysokej kvalitatívnej úrovni. Vďaka stálym investíciám sme dobre pripravení na túto kampaň a neustále zvyšujeme našu efektívnosť. Nezabúdame pritom na zlepšovanie našich výsledkov v oblasti životného prostredia. V tomto roku boli rastové podmienky cukrovej repy skutočne veľmi priaznivé. Výsev prebehol v celom koncerne síce s miernym oneskorením, slnečné počasie a vyššie teploty v lete však prospeli dobrému vývoju,“ uviedol Adámek.

„Cukrová repa je a zostane atraktívnou plodinou v podnikoch. Naším cieľom je spoločne s poľnohospodármi naďalej zvyšovať výnosy cukrovej repy na hektár a dlhodobo zabezpečiť konkurencieschopnosť cukrovej repy na liberalizovanom trhu. Tu sme na veľmi dobrej ceste,“ zdôraznil Michal Abelovič, predseda predstavenstva spoločnosti.

Spoločnosť Nordzucker s hlavným sídlom v Braunschweigu je druhým najväčším výrobcom cukru v Európe a okrem neho vyrába z cukrovej repy bioetanol a krmivá. V 18 výrobných závodoch a rafinériách pracuje približne 3200 zamestnancov.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
1 Komentár
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
Peter
Peter
13. september 2016 8:21

Boli sme cukrovarnícka veľmoc, snáď sa nám vráti pozícia , ale bez GMO repy!