Zadajte hľadaný výraz

Z domova Zaujímavosti

Namiesto oviec videli kontrolóri len prázdny košiar

Namiesto oviec videli kontrolóri len prázdny košiar
insert_photo

Daňoví kontrolóri z Banskej Bystrice vykonali kontrolu DPH u poľnohospodára v Banskobystrickom kraji. Zistili, že 250 oviec, na ktoré si uplatňoval nadmerný odpočet, sa z košiara záhadne “stratilo”. TASR o tom dnes informovala Patrícia Macíková, hovorkyňa finančnej správy.

“Kontrolóri z Daňového úradu Banská Bystrica vykonali kontrolu nadmerného odpočtu u daňovníka, ktorý sa zaoberá poľnohospodárskou výrobou. Pri nej zistili, že si odpočítal DPH z prijatých služieb za chov a ošetrovanie hospodárskych zvierat, ktoré mal v držbe. Spoločnosť mala všetky náklady ukážkovo podložené a vydokladované a všetko vyzeralo v poriadku až do momentu, keď kontrolóri požadovali obhliadku zvierat,” priblížila Macíková.

Vtedy nastal problém, poľnohospodár totiž argumentoval rôznymi dôvodmi, prečo to nie je možné. Nakoniec vyšiel s pravdou von a povedal, že zvieratá mu ušli a nevie ich nájsť. Z vonkajších chovov zmizlo 250 bahníc a kontrolóri tak namiesto zvierat videli len prázdny košiar.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku:

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
8 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
Ladislav
Ladislav
21. september 2016 11:15

vysiel s “pravdou von”. 🙂 . Velka skoda za takychto “chovatelov”, vrhaju zle svetlo aj na ostatnych.

agrarnik zHN
agrarnik zHN
21. september 2016 20:29

Chorý je tento systém kontroly – všetko sme koncentrovali do našej ,,Paštikárne” a na Dobrovičovú ulicu, kde je na ministerstve rekordný počet neodborníkov a antiagrárnikov v bielych golieroch a v krátkych sukničkách. V 90 rokoch by sa toto nikdy nestalo – rozbili okresné štruktúry a dnes ani ministerka nevie koľko… Celý komentár »

Robo R
Robo R
22. september 2016 8:50

Vážený agrarnik zHN. Nerozumiem Vášmu komentáru k uvedenému článku.

agrarnik zHN
agrarnik zHN
22. september 2016 12:18

Vážený pán Robo R ak by ste poznali systém kontroly a evidenice v čase keď na MPRV SR pracovalo podstatne menej ľudí a boli zriadené okresné pracoviská pochopili by ste, že princíp subsidiarity, ktorý tu fungoval bol omnoho efektívnejší ako tento centralisticky blavocentrizmus.Toto tu fungovalo cca do konca 90 rokov… Celý komentár »

realista
realista
23. september 2016 14:41

a čo v CEHZ boli ? …..keď vraj ukážkové papiere.

Pišta
Pišta
24. september 2016 6:00

Až mi slzy vybehli od smiechu čítaní tohoto článku. Neviem, čo chcela finančná správa dokázať. Že roľník je asi najväčší zlodej a podvodník a oberá o štát peniaze a všetkých treba pokutovať a zlikvidovať. Lebo darmožráčov netreba v tejto krásnej krajine… Nech ale finančná správa hlavne vyšetruje daňové podvody vrcholových… Celý komentár »

Jozef
Jozef
24. september 2016 11:28

Akí kontrolóri??? Firma Biolife, z Galanty ,vybavovali dotáciu na poľnohospodárske stroje za predraženú cenu. Napríklad sejačka na “tekvicové semená” kukuricu Gaspardo 6 za 38.000 Eur. V skutočnosti cena je 20.000.

Jozef
Jozef
24. september 2016 11:29