Zadajte hľadaný výraz

Rastlinná výroba Z ekonomiky

Úroda obilia v Rusku bude najväčšia za štvrťstoročie

Úroda obilia v Rusku bude najväčšia za štvrťstoročie
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Tohtoročná úroda obilia v krajine bude najväčšia za posledných 25 rokov. O tom, podľa vysielania a portálu 1. kanálu Ruskej televízie, informoval minister pôdohospodárstva Alexander Tkačov. V čase, keď sa žatva približuje k záveru, experti odhadujú, že sa z polí zoberie 110 až 115 miliónov ton zrnín.

Tohtoročná úroda obilnín sa vyrovná najlepším úrodám zo sovietskej éry. Minister však pripomenul, že sa na rozdiel od minulosti nedosiahla nadmernými osevnými plochami, ale vďaka využitiu efektívnych agrotechnológií.

Vnútorný trh bude zásobený v plnom rozsahu a krajina bude môcť ešte veľké množstvo obilia vyviezť aj dodatočne. V posledných piatich až siedmich rokoch vzrástol export obilia z Ruska o 30 až 40 %.

„Obilie vyvážame nielen do krajín Perzského zálivu, ale pribudli aj štáty severnej Afriky, Ázie a Tichého oceánu,“ povedal Tkačov.

Prezident Putin upozornil, že na svetovom trhu je teraz ponuka obilia silná, v dôsledku čoho jeho cena mierne klesla. S dodatočným vývozom obilia sa netreba ponáhľať, ale je nevyhnutné pracovať na tom, aby sa jeho cena udržala.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
1 Komentár
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
Vaše meno
Vaše meno
2. október 2016 12:54

Aj tu je vidieť Putinovú prezieravosť. Svet hovorí o prebitku ale nehovorí o kvalite .