Zadajte hľadaný výraz

Legislatíva Z domova

Zaobchádzanie s veterinárnymi prípravkami upraví zákon

Cieľom návrhu zákona o veterinárnych prípravkoch a veterinárnych technických pomôckach je upraviť požiadavky na zaobchádzanie s nimi, ako aj upraviť požiadavky na schválenie ich uvádzania na trh a požiadavky na ich výrobu a skúšanie.

Ako ďalej vyplýva z dôvodovej správy k zverejnenému návrhu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR, od roku 1998 bola predmetná problematika riešená v zákone o liekoch a zdravotníckych pomôckach. Pri schvaľovaní novely zákona o liekoch a zdravotníckych pomôckach v roku 2011 z tejto právnej úpravy, vzhľadom na to, že nie je upravená na úrovni EÚ, bola problematika vypustená na riešenie samostatným zákonom.

„Nevyhnutnosť prípravy a schválenia návrhu zákona vyplýva z potreby upraviť požiadavky na veterinárne prípravky a veterinárne technické pomôcky vzhľadom na to, že ide o preventívne liečebno-ochranné prípravky, ktoré sa odlišujú od liekov, ale podporne sa používajú pri liečení zvierat a preto je potrebné požiadavky upraviť na národnej úrovni,“ zdôraznil agrorezort.

MPRV dodalo, že problematiku schvaľovania veterinárnych prípravkov a veterinárnych technických pomôcok majú na národnej úrovni upravené aj iné členské štáty, a to Česká republika, Maďarsko, Portugalsko, Poľsko, Francúzsko, Rumunsko a Belgicko.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku:

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments