Zadajte hľadaný výraz

MPRV SR Z domova

M. Cseh odchádza z Pôdohospodárskej platobnej agentúry

M. Cseh odchádza z Pôdohospodárskej platobnej agentúry
insert_photoDennik N - Dnes už bývalý námestník PPA

Marián Cseh sa k dnešnému dňu vzdal funkcie námestníka Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) a z agentúry odchádza. Informoval o tom hovorca ministerstva pôdohospodárstva Vladimír Machalík.

„M. Cseh sa tak rozhodol z osobných dôvodov, keďže nie je politik a nechce byť prostriedkom politického boja,“ doplnil Machalík.

Vo funkcii Cseh podľa neho pôsobil od 15. júna 2016. O vytvorení funkcie námestníka a jej obsadení Csehom informoval Denník N. Jeho životopis a pracovné skúsenosti podľa novín vyvolávajú dohady, či sa na túto prácu hodí. Má síce vyštudovanú ekonomickú vysokú školu a titul inžinier, v minulosti však robil napríklad pre nebankovú spoločnosť, výrobcu garážových brán, SBS a dlhšie bol nezamestnaný.

„V rokoch 2013 – 2016 som bol nedobrovoľne nezamestnaný bez trvalého pracovného pomeru. V roku 2016 som bol zamestnaný dva mesiace vo firme S.I.F. Security, k ukončeniu pracovného pomeru došlo v skúšobnej lehote,“ informoval Denník N.

Ako ďalej uviedol, Marián Cseh bol niekoľko týždňov námestníkom riaditeľa PPA pre regionálne pracoviská agentúry. Mal plat vedúceho úradníka, sekretárku i služobné auto.

„Pán Cseh sa zúčastnil vonkajšieho výberového konania č. 2016/4/EXT, kde vyhovel všetkým kvalifikačným požiadavkám a požiadavkám výberovej komisie. Taktiež spĺňal všetky podmienky prijatia do štátnej služby podľa § 19 zákona č. 400/2009 Z. z. o štátnej službe,“ zdôvodnilo jeho výberu denníku ministerstvo pôdohospodárstva.

Rezort odmietol, že by bol Cseh nominantom koaličného Mosta-Híd.

Autor článku: TASR a poľnoinfo.sk
Zdroj obrázku: Dennik N - Dnes už bývalý námestník PPA

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
6 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
Daniela
Daniela
26. október 2016 8:21

Pán Cseh – odbornosť super pre námestníka PPA – pracoval v nebankovke, Security, nezamestnaní, výrobca garážových brán.
Asi pri výberovom konaní stačila super anglina, odbornosť …….nula bodov

realista
realista
26. október 2016 10:17

Škoda ho možno by pomohol pre fackať zopár agresívnych zahraničných farmárov

RS
RS
26. október 2016 13:27

… alebo prefackať tých, ktorý nechcú dať 10,15,20%…

Anonym
Anonym
26. október 2016 14:27

Najhorsie je, ze uz sme si na tych stranickych nominantov, korupciu, klientelizmus a kadejakych Partikov tak zvykli, ze nas to uz ani nerozculuje a berieme to ako holy fakt… APA za posledne roky zlyhala na celej ciare a uz sa ani na nic nehra, len sa chysta na zanik v… Celý komentár »

agrarnik zHN
agrarnik zHN
28. október 2016 8:43

Už to začína byť ani nie žalostné, ale komické. Hospodin ,,KOŽUCH“ ten sa tvári ako keby predchádzajúce roky bol riaditeľom upratovacieho komanda na PPA. Dnes v jednej vete spieva o transparentnosti a čistote duchovných hodnôt PPA. Buď sa stal členom starožidovskej náboženskej sekty farizejov, alebo si myslí, že ľudia práce… Celý komentár »

Anonym
Anonym
28. október 2016 21:16

kolecka sa otacaju…