Zadajte hľadaný výraz

Legislatíva Z domova

Začína štrukturálne zisťovanie fariem 2016

Štatistický úrad Slovenskej republiky začína realizovať Štrukturálne zisťovanie fariem 2016. V novembri 2016 osloví štatistickým formulárom právnické a fyzické osoby vykonávajúce poľnohospodársku činnosť. Cieľom zisťovania je zabezpečiť informácie pre vytvorenie jednotného rámca na tvorbu porovnateľnej štatistiky v rámci Európskej únie týkajúcej sa štruktúry poľnohospodárskych podnikov a metód poľnohospodárskej výroby.

Štrukturálne zisťovanie fariem sa uskutočňuje v súlade s právnymi predpismi Európskej únie v trojročných intervaloch na rovnakom metodickom základe pre všetky členské štáty EÚ.

Štatistický úrad SR zisťovanie zrealizuje v registrovaných právnických a fyzických osobách aj v neregistrovaných fyzických osobách – domácnostiach, ktoré spĺňajú prahové hodnoty stanovené v definícii farmy. Spravodajské jednotky zaradené do zisťovania budú kontaktované elektronicky alebo písomne a dostanú všetky potrebné informácie, aby si v požadovanom termíne do 10. decembra 2016 mohli splniť spravodajskú povinnosť.

Podľa zákona č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike v znení neskorších predpisov Štatistický úrad SR zodpovedá za ochranu získaných dôverných údajov a garantuje ich použitie výlučne na štatistické účely.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku:

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments