Zadajte hľadaný výraz

Z domova Zaujímavosti

Prevádzkovateľ portálu: Zaujal Chovan, aj Matečná

Rok 2016 bol pre poľnoinfo.sk mimoriadne úspešný. V minulom roku si čitatelia portálu otvorili o 15-percent viac článkov, ako rok predtým. Celkovo sa stránky poľnoinfo.sk zobrazili viac ako 417-tisíc ráz.

V minulom roku bolo uverejnených presne 400 článkov. Tým najčítanejším sa stal prehľad 100 najlepších poľnohospodárskych spoločností, ktoré si otvorilo 8 152 čitateľov. Text sme zverejnili 1. novembra 2016.

Za informačným prehľadom vyhodnotených Top Agro podnikov sa objavili články, ktoré priniesli nečakané informácie. Nie je prekvapujúce, že druhým najčítanejším textom roku 2016 bol článok o stiahnutí Vladimíra Chovana z kandidátky SNS.

Pomyselné tretie miesto patrí oznámeniu mena ministerky pôdohospodárstva Gabriely Matečnej, ktoré sa na portáli poľnoinfo.sk objavilo skôr, ako v celoštátnych médiách (okrem portálu aktuálne.sk, ktoré malo rovnaký zdroj o návrhu na ministerské agrokreslo, ako portál poľnoinfo.sk).

Z hľadiska čítanosti článkov je dôležitá fanúšikovská stránka poľnoinfo.sk na sociálnej sieti facebook. Tu máme 3600 podporovateľov, ktorí zababezpečujú vysokú sledovanosť textu už v prvých hodinách po uverejnení. V ostatných mesiacoch sa články z portálu poľnoinfo.sk objavujú aj na facebookových stránkach nášho agrorezortu a celoslovenskej poľnokomory.

Druhý významný zdroj čítanosti tvorí zasielanie noviniek na email, ktoré posielame druhý pracovný deň po uverejnení článku. Od skorých ranných hodín si otvára emaily od nás takmer tisíc manažérov poľnohospodárskej prvovýroby, predstaviteľov rezortných inštitúcií a ďalších priateľov portálu. 

Významne rastie čítanosť portálu cez smartfóny, čomu je prispôsobený vzhľad poľnoinfo.sk na mobilných telefónoch a tabletoch. V tomto roku došlo aj k úprave zobrazovania reklamných bannerov cez smartfóny, čím sme chceli vyhovieť požiadavkám inzerentov. Príjmy z reklamy tvoria jediný systém financovania portálu a priamo úmerne stoja za jeho rozvojom.

Portál poľnoinfo.sk by nebol úspešný bez dobrých autorov, kde musím zdôrazniť najmä meno Vladimíry Debnárovej, ktorá sa v minulom roku stala veľkou posilou poľnoinfo.sk. Jej kvalita spočíva najmä v oblasti prinášania pôvodných námetov a spracovania článkov.

Našim cieľom je prinášať aktuálne spravodajstvo, kvalitnú publicistiku, relevantné a zrozumiteľné cenové prehľady agrokomodít, príjemné reportáže, prípadne rozhovory. Mnohé oblasti sú na webe poľnoinfo.sk aktualizované automaticky. Ide najmä o cenové prehľady, ponuky zamestnania, alebo predpoveď počasia.  

Samozrejme, vieme si predstaviť oblasti, do ktorých sa portál bude rozvíjať. Všetko je ale závislé od počtu čitateľov a od objemu inzercie, ktorú získavame od dodávateľov agrárnych vstupov.

Prajem si, aby bol rok 2017 pre naše poľnohospodárstvo úspešný. Staré príslovie hovorí, že keď má roľník peniaze, má ich celý svet. Verím, že naše poľnohospodárstvo nebude iba o peniazoch, ale aj o aktivitách, ktoré súvisia s rozvojom vidieka a spoločnosť ich očakáva.

Teším sa na stretnutia s Vami, či už vo Vašich podnikoch, alebo na agrárnych podujatiach.

Autor článku: Juraj Huba - poľnoinfo.sk
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments