Zadajte hľadaný výraz

Potravinárstvo Z domova

V Mekke poľnohospodárstva sa udomácnila čokoláda

Lyra Chocolate, s.r.o., otvorila v Nitre novú výrobnú halu v areáli spoločnosti. Výrobné priestory sa tak rozšírili z doterajších 470 metrov štvorcových (m2) na súčasných 1300 m2. Výška investície dosiahla 300.000 eur, ďalšie financie budú smerovať na nákup nových technológií.

„Priebežne plánujeme podľa potrieb spoločnosti aj zvyšovanie počtu našich zamestnancov,“ informovala zástupkyňa spoločnosti Katarína Jaklovská.

Rozšírenie výrobných priestorov a technológií sa prejaví aj na samotnej výrobe. Prvú čokoládu vyrobila spoločnosť v roku 2010, doteraz za celú svoju históriu vyrobila 500 ton čokolády. Súčasná výrobná kapacita sa zvýšila na 450 ton čokolády ročne.
Súčasťou otvorenia nových výrobných priestorov počas tohto týždňa bol aj podpis zmluvy o spolupráci s ekvádorským regiónom Taisha. Spolupráca s členmi indiánskeho kmeňa Shuarov, ktorí v tomto regióne žijú, je podľa spolumajiteľa čokoládovne Karola Stýbla zároveň sociálnym projektom nitrianskych podnikateľov v tejto oblasti.

„Z našej strany ide o podporu a odovzdávanie know-how v oblasti spracovania a poľnohospodárstva, v oblasti fermentácie a sušenia kakaových bôbov,“ povedal.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku:

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Predchádzajúci článok
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments