Zadajte hľadaný výraz

Potravinárstvo Z domova

Japonská spoločnosť kúpila Pivovary Topvar

Japonská spoločnosť kúpila Pivovary Topvar
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Dnešným dňom sa uzavrela transakcia, v rámci ktorej spoločnosť Asahi kúpila bývalé podniky SABMiller v Európe. Konkrétne ide o podniky a značky v Českej republike, na Slovensku, v Poľsku, Maďarsku a Rumunsku, ako aj súvisiace aktíva. Informovala o tom dnes spoločnosť Pivovary Topvar.

Súhlas Európskej komisie (EK) so zlúčením spoločností SABMiller a AB InBev bol podmienený záväzkom AB InBev odpredať uvedené podniky. Tento mesiac bolo oznámené, že EK schválila ich predaj spoločnosti Asahi. Organizácia týchto podnikov teraz ponesie názov Asahi Breweries Europe Ltd a bude priamo podriadená spoločnosti Asahi Group Holdings, Ltd v Tokiu. Regionálna centrála novej organizácie bude v Českej republike, v Prahe,.

„Pre Pivovary Topvar ide o veľmi pozitívny okamih. Pivovary Topvar a Asahi spája nielen úcta k tradíciám, ale aj vášeň pre inovácie. Budeme tak spolu naďalej podporovať záujem o čapované pivá na Slovensku,“ uviedol generálny riaditeľ firmy pre ČR a Slovensko Tom Verhaegen.

„Posledných 24 mesiacov bolo pre našu spoločnosť obdobím transformácie. V októbri 2016 spoločnosť Asahi dokončila akvizíciu bývalých podnikov SABMiller v Taliansku, Holandsku a vo Veľkej Británii a teraz sme k nášmu portfóliu pridali aj podniky SABMiller v strednej Európe,“ dodal zástupca Asahi Group Holdings Ltd, Ryoichi Kitagawa.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
4 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
agrisato
agrisato
1. apríl 2017 22:08

A kedy začnú niečo nakupovať Slováci…? Pravdepodobne nikdy . My sme len ponúkajúce sa k…y bez hrdosti !!!

agrárnik zHN
agrárnik zHN
3. apríl 2017 12:00

Vážený ,,AGRISATO“ história ľudstva si nepamätá kedy krajiny pod koloniálnou nadvládou nakupovali a investovali ,,kapitál“. Kolónie ako INDIA, JAR začali nakupovať až vtedy keď sa zbavili koloniálneho jarma a ten nám EÚ nasadila ako sa patrí môžeme akurát húkať ako turecký somár. Naša vládna oligarchia nás predala a svoj kapitál… Celý komentár »

technik
technik
5. apríl 2017 11:29

Vážený „agrárnik zHN“ Vaše vyjadrenie by mohlo byť zovšeobecnené, je mi ľúto že takto zmýšľa veľká časť našej poľnohospodárske verejnosti. Za všetko môže niekto iný, Maďari, Česi, Moskva, Brusel, …Len nie my. Kto z vonku nám prikázal vyhlásiť výzvu na kombajny a potom ich kupovať za viac ako 500-tisíc, alebo… Celý komentár »

drobec
drobec
6. apríl 2017 23:30

technik – pekne to popísal. Ako píše, pomaly je čas vstať od stola v krčme či doma, a treba s tým niečo urobiť…