Zadajte hľadaný výraz

  • Inzercia
Komerčné informácie Z domova

Nový Fendt štandard: Navádzací systém od 100 hp

Nový Fendt štandard: Navádzací systém od 100 hp
insert_photoTS Fendt

Fendt ponúka rozličné varianty výbavy pre produktové rady Fendt 300 Vario až 1000 Vario. Práve teraz, pred blížiacou sa výstavou Agritechnika 2017, uviedol Fendt nové výstavné modely. Tieto nové modely sú s okamžitou platnosťou v cenníku a sú dostupné na objednanie už dnes, s dodávkou od júla 2017.

Fendt 300 Vario je už dostupný priamo z výroby s výbavou ProfiPlus s plne integrovaným navádzacím systémom. V ponuke  sú opcie  výbavy PowerPlus v produktovom rade Fendt 500 a 700 Vario  s voliteľným navádzacím systémom VarioGuide. Inými slovami, každý zákazník si môže vybrať podľa vlastných preferencií. Môže si  zaobstarať traktor Fendt s výbavou zodpovedajúcou potrebám jeho farmy.  Či si vyberie výbavu Power, PowerPlus, Profi alebo ProfiPlus, dostane vždy traktor Fendt  vysokej kvality a pohodlný , stroj, ktorý si udrží svoju vysokú hodnotu.

Power – Komplexná štandardná výbava  s ideálne nastaveným balíkom funkcií.

PowerPlus – Komplexná štandardná výbava s ideálne nastaveným balíkom funkcií, vrátane systému automatického navádzania.

Profi – Na mieru stavaný balík profi výbavy  s kompletným radom funkcií a pridanou hodnotou pre vysoké výkony.

ProfiPlus – Na mieru stavaný balík profi výbavy  s kompletným radom funkcií a pridanou hodnotou pre vysoké výkony. 

Fendt 300 Vario ProfiPlus

Navigácia – používanie navádzacích systémov – sa stáva čoraz dôležitejším prvkom už aj v kategórii 4-valcových traktorov. Fendt je jediným výrobcom poľnohospodárskej techniky v tejto výkonnostnej triede, ktorý ponúka plne integrovaný navádzací systém.

Fendt neustále zavádza technické inovácie zo svojich traktorov vyššej výkonnostnej triedy do svojich menších traktorov. To umožňuje využitie ekonomických výhod navádzacích systémov v traktoroch nižšej výkonovej triedy. Okrem ekonomických a ekologických prínosov, úspory osiva, hnojiva a postrekov plodín, kladie mnoho poľnohospodárov ešte väčší dôraz na schopnosť efektívne pracovať a bez toho aby sa unavili pri práci na  pastvinách a pestovaní zeleniny. Od marca je k dispozícii vôbec prvýkrát v histórii Fendt najpredávanejšia séria s novým variantom výbavy ProfiPlus a 7-palcovým terminálom. To znamená, že modely traktorov Fendt 310, 311, 312 a 313 Vario s výkonovým rozpätím od 100 do 138 hp, sú dostupné s plne integrovaným navádzacím systémom VarioGuide. Podobne ako pri vyšších modelových radoch si môže zákazník vybrať medzi prijímačom NovAtel alebo Trimble s rôznymi úrovňami presnosti VarioGuide Standard alebo VarioGuideRTK.

„Fendt 300 Vario, vybavený  s navádzacím systémom, riadením ISOBUS a s úvraťovým manažmentom HMS, je ideálny traktor pre orbu, aplikáciu umelých hnojív, zber zeleného krmiva  alebo pestovanie zeleniny,“ hovorí marketingový riaditeľ spoločnosti Fendt, Roland Schmidt, keď vysvetľuje potrebu ponuky navádzacieho systému aj v modeli ProfiPlus v produktovom rade 300.

„Dnes zohrávajú faktory efektívnosti a ekologickej prevádzky mimoriadne dôležitú úlohu najmä v segmente traktorov vo výkonovej triede 100 – 200 hp. Vzhľadom na najnovšie legislatívne parametre odporúčame použitie navádzacieho systému dokonca aj pri rozmetaní hnojiva“, tvrdí Roland Schmidt.

V budúcnosti, pre zvýšenie bezpečnosti a pohodlia, bude externý hydraulický ovládací systém k dispozícii aj na pravej strane, napr. pre prevádzku horného hydraulického riadiaceho ramena. Externé ovládanie ventilov z produktového radu Fendt 300 Vario je k dispozícii ako voliteľná výbava  pre varianty  Profi a ProfiPlus.

S novým modelom ProfiPlus produktového radu Fendt 300 Vario, a od výkonu 100 hp a viac, teraz Fendt ponúka plne integrovaný navádzací systém pre traktory, ktorý môže byť tiež použitý v samohybných kombajnoch, poľných rezačkách Fendt.

 Fendt 500 Vario a Fendt 700 Vario PowerPlus

V roku 2014 Fendt úspešne zvýšil trhový podiel svojich traktorov stratégiou Power. V roku 2015 bola výbava PowerPlus prvýkrát aplikované v produktovom rade Fendt 800 a 900 Vario pre trhy, ktoré sú charakteristické vysokým dopytom po navádzacích systémoch. Ďalším míľnikom tejto stratégie bude blížiaca sa Agritechnika 2017, kde bude do ponuky spoločnosti zaradená výbava PowerPlus do produktov radu Fendt 500 a 700 Vario. Teraz to znamená, že aj modely s nižšou výbavou môžu ponúkať výhody a efektivitu prevádzky modelov s automatickým navádzacím systémom.

V súčasnosti patria produktové rady Fendt 500 Vario a 700 Vario k najbežnejším modelom Fendt. V marci bude pridaná do existujúcej ponuky verzia výbavy PowerPlus.

„Najmä pre zákazníkov, ktorých požiadavky na technické vybavenie nie sú na totožnej úrovni, ako príklad uvádzame zákazníka, ktorý požaduje menšie hydraulické čerpadlo, menší počet ventilov na jeden valec alebo menší terminál – ale zároveň chce využiť výhody vysokej ekonomickej účinnosti, ktorú zaisťuje navádzací systém, je ideálnym riešením výbava PowerPlus“, vraví Roland Schmidt.

„Táto technológia môže byť mimoriadne užitočná aj pri aktivitách, ako je práca na pastvinách, kosenie, rozmetanie hnoja, kultivácia a sejba“, hovorí marketingový riaditeľ spoločnosti Fendt.

Tento systém znamená, že nové modely PowerPlus môžu byť vybavené prijímačom NovAtel alebo Tribmle. Zákazník môže tiež definovať presnosť navádzacieho systému podľa vlastného uváženia: Od VarioGuide Standard s presnosťou na úrovni +/- 20 cm, až po VarioGuide RTK, ktorého presnosť je na úrovni do +/- 2 cm. 

Viac ako 60 percent výroby v produktovom rade Fendt 700 Vario opúšťa výrobný závod s káblovaním pre navádzací systém, VarioGuide sa stáva určujúcim  parametrom pre zákazníkov  Fendt.

Fendt 500 Vario a 700 Vario PowerPlus sú dostupné s voliteľným bzučiakom aktívnym pri spätnom chode a pridaným ISOBUS riadením. „Konkrétne pri práci na pastvinách môžu zákazníci ťažiť z výhod funkcie ISOBUS“, uvádza marketingový riaditeľ Roland Schmidt. „Napríklad, žací stroj je možné ovládať prostredníctvom dátovej zbernice. Kosačku môžete ovládať z terminálu Vario alebo môžete nainštalovať celý rad funkcií na multifunkčnom joysticku Fendt. Znamená to, že sa zaobídete bez ďalších monitorov“.

Produktový rad 700 PowerPlus môžete objednať s voliteľnou automatickou brzdou.

Okrem toho, už od polovice roka 2017 budú všetky traktory od  Fendt 300 Vario po Fendt 1000 Vario podliehať typovému schvaľovaniu poľnohospodárskych a lesných vozidiel, ktoré sú uvedené v Smernici EÚ č 167/2013 ( platná od 1. januára 2018 ). Všetky traktory Fendt sú štandardne vybavené širokouhlými spätnými zrkadlami, ktoré poskytujú lepší výhľad na bezprostredné okolie traktora a vyššiu úroveň bezpečnosti. V budúcnosti budú majáky, dostupné ako voliteľné príslušenstvo, vybavené výkonnými LED diódami s veľmi dlhou životnosťou. 

Autor článku: TS Fendt - Hriadeľ, spol. s r. o., výhradný predajca značky Fendt na Slovensku
Zdroj obrázku: TS Fendt

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments