Zadajte hľadaný výraz

Z domova Zaujímavosti

Fico: Ľudia pracujúci v poľnohospodárstve si zaslúžia úctu

Fico: Ľudia pracujúci v poľnohospodárstve si zaslúžia úctu
insert_photofb SPPK

Ľudia pracujúci v poľnohospodárstve robia pre Slovensko veľa a zaslúžia si našu úctu. Uviedol to počas dnešného otvorenia 6. ročníka výstavy Celoslovenské dni poľa 2017 predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD). Prehliadka pestovania plodín v obci Dvory nad Žitavou v okrese Nové Zámky je zameraná na prezentáciu rôznych spôsobov ochrany a výživy rastlín. Dopĺňa ju výstava poľnohospodárskej techniky a hospodárskych zvierat.

„Chodím sem už šiesty rok a každý rok chodím aj na žatvu. Vždy si nájdem nejaký kus Slovenska, kde chcem spoločne s ministerkou pôdohospodárstva vzdať úctu ľuďom, ktorí robia pre túto krajinu neuveriteľne veľa. Aj v roku 2017 je našou povinnosťou prejavovať vďaku a rešpekt ľuďom, ktorí pracujú na vidieku a v poľnohospodárstve. Je jedno, či to bude na žatve, alebo na podujatiach tohto typu,“ uviedol Fico.

Na rozlohe 30 hektárov sa predstavuje 120 vystavovateľov. Tento rok tam návštevníci nájdu aj špeciálnu rastlinnú výrobu s vyše 25 druhmi plodín zeleniny.

Súčasťou podujatia je aj seminár Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre na tému utláčanie pôdy, jej príčiny, dosahy jej utláčania a možnosti jej eliminácie, nechýba ani individuálne predvádzanie poľnohospodárskej techniky a strojov. Ústredný kontrolný a skúšobný ústav poľnohospodársky poskytuje odborné poradenstvo a Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum predstavuje výskum, vývoj a inovácie pre rastlinnú výrobu.

Výstava potrvá do 7. júna.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: fb SPPK

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
3 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
patriot
patriot
8. jún 2017 14:30

je dobre ze premier do Dvorov pravidelne chodi.Polne dni boli uz tradicne na vysokej urovni.Ked som si vecer pozrel sot na TA3 tak to vyznelo ze vystavu si akoby prisvojil svojim prispevkom narodny riaditel p.Dinga.snad sa mu oci otvorili ked videl vsetky firmy pokope a to mohol mat aj na… Celý komentár »

Technik
Technik
8. jún 2017 15:51

národný riaditeľ národného výstaviska na TA 3 zjavne nevedel o čom hovorí aspoň ja som mal taký dojem. A toľko strojov pohromade a v tak pestrom zložení ako včera v Dvoroch on ešte v živote nevidel. Iba tak mohol pri rokovaniach pred agrosalónom povedať že keď neprídu vystavovať členovia AGRIONu… Celý komentár »

agrisato
agrisato
8. jún 2017 22:13

Tak to už pomenujme konečne presne !!! Hanba Dobrovičke ! Stano len poukazuje na ich neschopnosť a smeje sa!!! Právom…