Zadajte hľadaný výraz

Z domova Zaujímavosti

Slovenské poľnohospodárstvo je zničené a rozkradnuté

Slovenské poľnohospodárstvo je zničené a rozkradnuté. Na dnešnom krátkom brífingu na Celoslovenských dňoch poľa v Dvoroch nad Žitavou to povedal predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Alojz Hlina.

Podľa jeho slov na rozdiel od premiéra Roberta Fica (Smer-SD) poľnohospodárstvu rozumie, keďže ho vyštudoval a je aj chovateľ.

„Obdivujem snahu ľudí, ktorí toto podujatie organizujú, ale miernu výčitku si neodpustím. Na čo sem volajú Roberta Fica? Naozaj to nechápem. Po desiatich rokoch jeho vládnutia s malou prestávkou je slovenské poľnohospodárstvo tam, kde je. Je zničené, rozkradnuté,“ uviedol Hlina.

Príkladom je to, že obchodné reťazce sú silnejšie ako Ministerstvo poľnohospodárstva SR.

„Keď stojíte pred vitrínou niekde v reťazci, tak podľa visačiek neviete, či ste v Rakúsku, Nemecku, alebo v Poľsku. Za Fica sa na najúrodnejších pôdach stavajú haly. Aj toto je znakom zúfalstva,“ dodal Hlina s tým, že súčasný stav najlepšie dokumentuje fakt, že Slovensko je dovozcom ovčieho mlieka.

„Krajina, ktorá sa pýši tým, že naším národným jedlom sú halušky, že máme bryndzu, čo iný nemá, tak do nej sa dováža ovčie mlieko. Keď dovážame mlieko, o chvíľu nebude treba ani ovce. Fico tu pred tromi rokmi hovoril, že sebestačnosť je na úrovni 50 percent a že do roku 2020 to bude 80 percent. Je rok 2017 a sme niekde na úrovni sebestačnosti 30 percent,“ uzavrel Hlina.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku:

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
7 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
realista
realista
6. jún 2017 23:54

p. Hlina svojím vystúpením v prvom rade dokázal, že poľnohospodárstvu n e r o z u m i e ( čím nechcem povedať, že stav je dobrý)…

Anonym
Anonym
7. jún 2017 8:48

Pán Hlina by si mohol prečítať históriu kto začal ničiť slovenské poľnohospodárstvo a potom sa ešte stále musí hanbiť a ospravedlniť slovenským poľnohospodárom. Čomu nerozumie pán ? On rozumie všetkému.

Anonym
Anonym
7. jún 2017 9:23

Ak je právda taká že nám vozia ovčie mlieko a sebestačnosť je 3O% ..čomu treba rozumieť??

Anonym
Anonym
7. jún 2017 19:00

Nuz preto ho volaju, lebo poctivym ukradne a takym, ako je Becik, rozda.

robo
robo
7. jún 2017 20:13

Bohužial má pravdu,, na úrodných lánoch sa stavajú haly o takých rozmeroch že to by v inej krajine nikdy nedovolili ……

jm
jm
8. jún 2017 0:13

Prečítal som si jeden článok z 18.3.2010 uverejnený PLUsKou. S názvom NENÁPADNÝ BOHÁč ALOJZ HLINA. Bez komentára.. Fakt super článok, myslím tento.

Roman
Roman
2. november 2022 15:55

Bohu žiaľ pravda je niekde v strede. Poľnohospodárstvo upadá ako ostatné podniky na Slovensku. A nastupuje chémia,celoplošné výstavby. ?Chov sa presťahuje do ZOO ako ohrozený druh a poľné zvieratá sa stiahnu do lesov ak ešte aj tie nejaké zostanú!? Takže pripravme si tabletky ako náhrada za stravu a zapiť vodou… Celý komentár »