Zadajte hľadaný výraz

Z domova Živočíšna výroba

Hlina: Ministerka uprednostnila PR akciu

Hlina: Ministerka uprednostnila PR akciu
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Sto litrov ovčieho mlieka na protest proti súčasnej situácii v slovenskom ovčiarstve vylial dnes pred poľnohospodárskym družstvom v Drahovciach predseda KDH Alojz Hlina.

„Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná mala dnes prijať delegáciu ovčiarov a rozprávať s nimi o záchrane slovenskej bryndze. Namiesto toho zvolila iný program a uprednostnila PR akciu s Robertom Ficom. Na protest proti tomu sme sa rozhodli vyliať sto litrov ovčieho mlieka priamo na ich výjazde,“ povedal Hlina.

Podľa vlastných slov chce zároveň upozorniť na to, že ak sa okamžite nezačne riešiť situácia v slovenskom ovčiarstve, toto zanikne.

Dohodnuté stretnutie potvrdila aj Matečná.

„Keďže mal premiér naplánovaný nadnes pracovný výjazd týkajúci sa žatvy na Slovensku, na ktorom som ho sprevádzala, sama som ponúkla pánu Hlinovi, že bude mať k dispozícii štátneho tajomníka, generálneho riaditeľa sekcie potravinárstva a obchodu a riaditeľa odboru živočíšnych komodít. Hoci sme mu poskytli celý komfort, pán Hlina stretnutie zrušil a namiesto toho prišiel dnes sem,“ skonštatovala Matečná, podľa ktorej sa rezortné ministerstvo stretnutiu nebráni

„Privítame radi každého, kto nám poradí, ako sa pohnúť v jednotlivých segmentoch poľnohospodárstva, možno aj bez peňazí.“

Podľa slov ministerky Slovensko už v súčasnosti dováža zo zahraničia ovčie mlieko na výrobu hrudky a bryndze.

„Spotreba bryndze na Slovensku neuveriteľne stúpla, z vlastných zdrojov si už surovinu nevieme vykryť. Naše valašky a cigáje doja veľmi málo, 100 až 115 litrov. Určitou nádejou je slovenská dojná ovca, ktorú sme po 25 rokoch vyšľachtili. Produkcia mlieka sa zvýši možno až na 160 litrov,“ povedala Matečná.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
5 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
ZuzM
ZuzM
12. júl 2017 8:28

Neustále dokola omieľané to isté, čo pani ministerka nechce počuť. Prestaňte hádzať polená pod nohy domácim producentom hlavne v ŽV, umožnite malým oficiálne predávať svoju produkciu bez zbytočnej buzerácie kvôli legislatívnym požiadavkám na hygienu prevyšujúcim požiadavky iných štátov EÚ. Dovoľte im byť konkurencie schopnými! Naučte sa, ako funguje kontrola veterinárnej… Celý komentár »

realista
realista
12. júl 2017 10:15

oni nás majú za ulohu zničit nie pomahat

Farmer
Farmer
12. júl 2017 15:01

Milá ZuZM, rád by som videl logiku vo vete „Tí čo exportujú dobytok cez Turecko do arabských krajín, kde sa praktikuje halal porážka, si podporu nezaslúžia.“ – Máte rovnaký názor v prípade akéhokoľvek slovenského výrobku o ktorý je v zahraničí záujem a teda sa vyváža? – Mal by sa prestať… Celý komentár »

Anonym
Anonym
12. júl 2017 21:54

farmer držel by si takého psa co ti žerie drahe granule robí a plní ti dvor exrementami a keď má strážiť zdrhně vonka si užiť?

Farmer
Farmer
13. júl 2017 7:09

O.K., keď už takéto prirovnanie, tak takého psa by som nechcel. Ale kŕmiť psa drahými granulami a brať peniaze za stráženie cudzích dvorov – s tým nemám najmenší problém. Až je na tom postavené podnikanie. Ak máš doma psa a nikto z domu jeho služby nechce, ale na druhej strane… Celý komentár »