Zadajte hľadaný výraz

Ekologické poľnohospodárstvo Z domova

Uzávierka prihlášok do súťaže Biopotravina roka je v máji

Uzávierka prihlášok do súťaže Biopotravina roka je v máji
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Podporiť rozvoj ekologickej poľnohospodárskej výroby na Slovensku a zviditeľniť najlepšie biopotraviny je hlavným cieľom súťaže Slovenská biopotravina roka. Jej 11. ročník vyhlásili Centrum environmentálnych aktivít (CEA) Trenčín a Vidiecka platforma.

 Podľa Richarda Medala z CEA Trenčín podmienkou registrácie v súťaži je platný certifikát biopotraviny, uvedenie na trh do konca roka 2015, aspoň regionálna dostupnosť pre spotrebiteľov a obsah minimálne 90-% podiel surovín zo slovenskej ekologickej poľnohospodárskej výroby.

„O víťazovi súťaže a ocenení Slovenská biopotravina roka 2016 bude na rozdiel od minulých ročníkov rozhodovať odborná porota. Spotrebiteľské hlasovanie zostane zachované s tým, že výrobca najobľúbenejšej biopotraviny získa Cenu BIO spotrebiteľov,“ doplnil R. Medal s tým, že výsledky súťaže budú zverejnené na BIO jarmoku v Trenčíne v piatok 23. septembra tohto roku.

Ako dodal, registrácia do súťaže Slovenská biopotravina roka je možná do 31. mája na stránke www.biopotravinaroka.info/prihlaska.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments