Zadajte hľadaný výraz

Z domova Živočíšna výroba

Nový názov zdôrazní starostlivosť o nosnice

Nový názov zdôrazní starostlivosť o nosnice
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Jeden z najväčších producentov konzumných slepačích vajec na Slovensku si zmenil od 1. júla 2016 obchodné meno, z Ekobauernhof na Babičkin dvor. Informoval o tom tlačový tajomník Únie hydinárov Slovenska Ľubomír Urban.

„Nový názov spoločnosti lepšie vystihuje dôraz, ktorý sa kladie na nadštandardnú starostlivosť o nosnice, kŕmne zmesi a celý proces výroby vajec. K zmene názvu sa pozitívne postavili aj spotrebitelia v prieskume, ktorý realizovali na prelome marca a apríla tohto roku a zúčastnilo sa na ňom  vyše 700 respondentov z celého Slovenska. Názov  Babičkin dvor z nich podporilo až  79 %,“ uviedol predseda predstavenstva tejto veľkokrtíšskej hydinárskej firmy Zdeněk Berka.

Veľkokrtíšska spoločnosť sa podľa Urbana zároveň v rámci tzv. Kódexu farmárov z Babičkinho dvora rozhodla verejne zaviazať k dlhodobému zvyšovaniu komfortu a životného prostredia, v ktorom nosnice žijú.

Babičkin dvor má podľa informácií Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory v regióne Veľkého Krtíša 8 malých a stredných slepačích fariem s podstielkovým, klietkovým a voľnovýbehovým chovom nosníc.

Babičkin dvor, a.s., Veľký Krtíš vznikla v máji 2010 zápisom do Obchodného registra SR. Predmetom činnosti firmy je najmä poľnohospodárstvo a lesníctvo vrátane predaja nespracovaných poľnohospodárskych a lesných výrobkov za účelom spracovania alebo ďalšieho predaja, ako aj výroba kŕmnych zmesí. Spoločnosť eviduje základné imanie vo výške 3 miliónov eur. Akcionárom je švajčiarska firma Mitteleuropa Kredit & Immobilien AG.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
1 Komentár
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
stano
stano
25. júl 2016 10:52

Výstižnejšie by bolo švajčiarsky dvor…