Zadajte hľadaný výraz

Lesníctvo Z domova

Štátny podnik Lesy Slovenskej republiky povedie Marian Staník

Štátny podnik Lesy Slovenskej republiky povedie Marian Staník
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Novým generálnym riaditeľom štátneho podniku Lesy Slovenskej republiky sa stal Marian Staník. Do funkcie prechádza z pozície ekonomického riaditeľa štátnych lesov. Vo funkcii tak nahradil povereného generálneho riaditeľa Jozefa Staška.

Vo výberovom konaní zvíťazil spomedzi siedmich kandidátov. Informoval o tom dnes hovorca a riaditeľ odboru komunikácie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Vladimír Machalík.

„Mojimi cieľmi sú zmena dlhodobej obchodnej politiky podniku s dôrazom na využívanie domácich spracovateľských kapacít, tvorbu pridanej hodnoty na Slovensku, a tým reflektovanie situácie na trhu. Potrebné je aj efektívne, transparentné a moderné nastavenie riadiacich procesov spoločnosti. A v neposlednom rade zlepšenie komunikácie Lesov SR k zákazníkom aj verejnosti,“ povedal Staník.

Zmeny obchodnej politiky a zvyšovanie transparentnosti pri predaji dreva už začalo realizovať doterajšie vedenie, ktorého členom bol aj Staník.

Marian Staník (47) je absolventom Fakulty ekonomiky a riadenia výrobných odvetví Vysokej školy ekonomickej v Bratislave. V minulosti pôsobil na Ministerstve vnútra SR, v Slovenskej sporiteľni, Komerčnej banke Bratislava, Slovenských telekomunikáciách, Priemyselnej Banke Košice, RM – S-Market, či Železniciach Slovenskej republiky a ďalších spoločnostiach súkromného sektora, najmä v riadiacich funkciách v ekonomických a finančných odboroch.

Do výberového konania na post generálneho riaditeľa Lesov SR, š. p., sa prihlásili siedmi uchádzači, okrem Mariana Staníka aj René Kozáčik, Andrej Legiň, Ján Mičovský, Radomír Nečas, Jozef Staško a Karol Vinš.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments