Zadajte hľadaný výraz

  • Inzercia
Komerčné informácie Z domova

Novinky od slovenského výrobcu smerujú do Európy

Novinky od slovenského výrobcu smerujú do Európy
insert_photo2 x Pneusej

Tradičný slovenský výrobca sejačiek – PNEUSEJ umiestňuje svoje produkty okrem domáceho trhu aj do Českej republiky, Poľska, Rumunska, Maďarska a na trhy západnej Európy. Takto široký rozsah obchodných aktivít a zásah na nové trhy musí byť krytý neustálymi inováciami. V minulom roku predstavili výrobcovia z Hlohovca dve novinky.

“Na trhu pôsobíme už 30 rokov a za toto obdobie sme s vlastným konštrukčným pracoviskom vyvinuli už 13 typov sejacích strojov. Cieľ je, aby si náš zákazník mohol vybrať optimálny stroj. Začiatkom minulého roka sme na výstave Techagro v Brne predstavili novinku Venga 600. O niekoľko mesiacov neskôr, na augustovej výstave Agrokomplex 2016, videli návštevníci novinku Fantom 400, ktorého výhodou je pôdoobrábacia sekcia,” hovorí Eva Manduchová, obchodná riaditeľka značky Pneusej.

Sejací stroj Fantom je zásadnou novinkou značky Pneusej. Hlavnou prednosťou je dvojradová disková príprava, ktorá zaistí spracovanie pôdy pred siatím aj pri veľkom množstve pozberových zvyškov. Rad pneumatík, rovnomerne urovná a utuží spracovaný profil a zároveň umožňuje rovnomerné rozloženie hmotnosti. Následné nové diskové výsevy DD s prítlakom 120 kg/výsevná pätka rovnomerne uložia osivo. Zásobník na osivo o objeme 3400 litrov napovedá, že stroj je určený pre veľké výkony, čo ocení hlavne obsluha, pretože časté nasýpanie osiva, siatie zdržuje. V prípade, ak sa zákazník rozhodne pre prihnojovanie, je možnosť pridať ďalší 1400 litrový zásobník na hnojivo.

“Model Fantom si môžu slovenskí poľnohospodári vyskúšať v 4 metrovej verzii aj priamo na svojom poli prostredníctvom demo verzie, ktorá je dostupná u našich obchodných partnerov, ktorými sú na západnom Slovensku Agrokov, na strednom Slovensku ABC Agri a východnom Slovensku spoločnosť OPaLL Agri,” vymenúva Eva Manduchová.

Druhou minuloročnou novinkou je Venga, čo je ľahký sejací stroj s úplne novou konštrukciou, ktorá ponúka niekoľko výhod. Venga je vyrábaná v dvoch verziách a to v ťahanej a nesenej.

“Veľkou výhodou je fakt, že už 6 metrovú ťahanú verziu dokáže ťahať traktor s výkonom 110 konských síl. Nová konštrukcia sejacieho stroja umožňuje použitie aj nových výsevných jednotiek DXD RC II, ktoré sú nástupcom rokmi overených výsevov DXD RC I. Rovnaká dĺžka výsevných pätiek zjednocuje prítlak na 50kg/výsevná pätka, nastavenie prítlaku je centrálne. Výsevné pätky ponúkajú možnosť plastového alebo kovového stieracieho disku. Zásobník sejacieho stroja Venga má kapacitu 1800 litrov. Sejačku ponúkame v záberoch 4 – 4,5 – 5 a 6 metrov,” informuje Eva Manduchová.

Pneusej v tomto roku plánuje rozšíriť sortiment o sejací stroj so zásobníkom na hnojivo s kapacitou 2200 litrov. Tento zásobník môže byť agregovaný so sejačkou na presný výsev, ako aj s pôdospracujúcim strojom s možnosťou prihnojovania. O takýto typ stroj majú záujem najmä odberatelia v západnej Európe.

Značka Pneusej testuje všetky svoje sejačky v materskom podniku, ktorým je Poľnohospodárske družstvo Hlohovec. Až po odstránení všetkých nedostatkov sa stroje dostávajú do sériovej výroby a slúžia poľnohospodárom v trinástich štátoch Európy.

Autor článku: Juraj Huba - poľnoinfo.sk
Zdroj obrázku: 2 x Pneusej

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments