Zadajte hľadaný výraz

Rastlinná výroba Zo sveta

Rakúski vinohradníci a ovocinári dostanú 51 miliónov

Rakúski vinohradníci pre vlnu vlaňajších mrazov dostanú od štátu odškodnenie 23,35 milióna eur, žiadosť podalo približne 2250 firiem. Pestovatelia ovocia už odškodnenie dostali. Celková suma dosiahne približne 51 miliónov eur, čo je najvyššie odškodnenie pre vplyv počasia v rakúskej histórii.

 Podmienkou pre získanie peňazí je preukázanie, že priemerná škoda na úrode na všetkých plochách s danou kultúrou je viac než 70 %.

“Nekompenzuje sa celý výpadok úrody, no poškodení pestovatelia sa budú môcť pripraviť na ďalšiu úrodu,” povedal rakúsky minister pôdohospodárstva Andrä Rupprechter.

Polovica odškodného sa vyplatí z fondu pre ochranu pred katastrofami, druhú polovicu poskytnú samotné spolkové krajiny. K tomu pribudne aj odškodnenie spolkových krajín a poistné plnenia od poisťovní.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku:

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
3 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
ni
ni
30. marec 2017 9:28

Ale kam sa na nas hrabu? My sme dostali dotazniky!!!
A dokonca sa uz zacalo rokovat o tom, aby sme si tvorili rezervny fond. Ten si vsak kazdy rozmyslajuci polnohospodar tvori sam, nepotrebuje, aby sa parazitovalo este aj na jeho nestasti.

realista
realista
30. marec 2017 12:19

My budeme mat poradcov za tolko penazi

jm
jm
30. marec 2017 22:41

Správny postreh pán kolega. Však máme nadpriemernú podporu v EÚ. Na jeden hektár cez 800 Euráčov. Tak je z čoho .Alebo nie? Keď som si na Registry pôdy / LPIS/ prečítal úbytok pôdy v najvyššej bonite tak mi bolo hneď jasné o čo ide naším politikom. Možno sa raz budú… Celý komentár »