Zadajte hľadaný výraz

Európska únia Z domova

Hogan upozornil roľníkov na riziká voľby Le Penovej

Hogan upozornil roľníkov na riziká voľby Le Penovej
insert_photoarchív poľnoinfo.sk - Komisár Phil Hogan na stretnutí s novinármi.

Komisár EÚ pre poľnohospodárstvo Phil Hogan dnes v Bruseli varoval francúzskych poľnohospodárov, že ak budú v druhom kole prezidentských volieb hlasovať pre Marine Le Penovú, podporia tým stratu svojich príjmov.

“Hlas pre Marine Le Penovú znamená hlas pre stratu časti poľnohospodárskych príjmov,” povedal Hogan na tlačovej konferencii.

Podľa jeho predpokladov francúzski poľnohospodári budú hlasovať skôr za centristického a proeurópskeho kandidáta Emmanuela Macrona.

Hogan, ktorý za uplynulého pol roka šesťkrát navštívil Francúzsko, ešte pred prvým kolom prezidentských volieb upozorňoval, že kandidátka Národného frontu chce v prípade svojho víťazstva zrušiť Spoločnú poľnohospodársku politiku EÚ a v rámci protekcionistických praktík ju premeniť na “francúzsku poľnohospodársku politiku”.

Francúzskych poľnohospodárov by po nástupe Le Penovej mohol podľa írskeho eurokomisára stretnúť rovnaký osud, aký čaká na ich britských kolegov po vystúpení Spojeného kráľovstva z EÚ. Tým sa podľa jeho slov po brexite obmedzia obchodné príležitosti, lebo väčšina britských poľnohospodárskych výrobkov končí na trhoch EÚ. 

“Upozornil som poľnohospodárov vo Francúzsku, že ak chcú dopadnúť ako tí v Británii, nech hlasujú za Le Penovú. Ale nemyslím si, že to je dobrý nápad, pretože by stratili 25.000 eur na každú farmu,” vysvetlil Hogan.

Francúzski farmári dostávajú z rozpočtu EÚ cez Spoločnú poľnohospodársku politiku takmer deväť miliárd eur ročne. Tieto zdroje určené na podporu poľnohospodárov by francúzskemu agrorezortu po možnom vystúpení z EÚ alebo zrieknutí sa spoločnej poľnohospodárskej politiky chýbali.

Autor článku: Jaromír Novák - spravodajca TASR v Bruseli
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk - Komisár Phil Hogan na stretnutí s novinármi.

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
11 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
realista
realista
26. apríl 2017 22:30

ale zabudol povedať koľko p r i s p i e v a Francúzko do rozpočtu EÚ (teda aj na plat tohto “bruselského” darmožráča) – svojich farmárov si bude platiť možno lepšie ako EÚ…. a čo takto informácia ako bude vyzerať CAP po roku 2020 pán komisár to nás z… Celý komentár »

Optimista
Optimista
26. apríl 2017 23:55

V prvom rade je potrebné vziať do úvahy skutočnosť, že Hogan je Ír. Ak by po Brexite prišlo k Frexitu, čo pred druhým kolom volieb vo Francúzsku nevylučujú ani renomovaní analytici, írskym farmárom by zostali oči pre plač. To je zjednodušene naznačené, prečo komisár straší Lepenovou… Na druhej strane je… Celý komentár »

ni
ni
27. apríl 2017 6:24

Slovaci maju uplne jedno, koho budu volit, nemame ani jedneho politika, ktoreho prioritou by bolo polnohospodarstvo. A to s Lepenovou su manipulatorske citove vydieracky. pochybujem, ze to bude mat nejaky vplyv. Francuzsko by bolo posledne, ktore by z EU vystupilo. To skor odide DE 😀 EU uz potrebuje poriadnu kuru,… Celý komentár »

/
/
27. apríl 2017 7:47

Macrona v továrni vypískali, pred ním tam agitovala Le Penová.
https://www.aktuality.sk/clanok/466718/macrona-v-tovarni-vypiskali-pred-nim-tam-agitovala-le-penova/

in
in
27. apríl 2017 18:49

realista Lepenka je zásadný problém a Hogan to dobre vie!Ak Marine vyhrá na čo sa ho pak pýtať na Capa????Žiaden nebudě iba vlastný a ako vieš ..

realista
realista
28. apríl 2017 12:01

re in — pre info https://ec.europa.eu/commission/commissioners/2014-2019/hogan_en — takže by sa mal starať v o SPP (CAP), lebo či vyhrá či nevyhrá nejaká bude minimálne niekoľkorokov a k čomu sa napríklad relevantne nevyjadril a je to podľa mňa doležité je dopad BREXIT-u na SPP to už je a nie možno bude… Celý komentár »

jm
jm
28. apríl 2017 23:21

V tom článku bolo najvýstižnejšie “Najlepší čas zasadiť strom bol pred 20 rokmi Druhý najlepší čas je teraz.”Skúsme sa venovať viac problematike doma. Máme rozbehnutý dosť dôležitý projekt : Mladý farmár. Zrazu ani jedna zastupujúca organizácia nepotrebuje priestor na prínos informácií?? V domienke ,že po funuse stačí napísať o čo… Celý komentár »

Anonym
Anonym
29. apríl 2017 12:09

Marine Le Pen a tvoja problematika sů spojené nádoby!Ak vyhrá tak s brexitom a v krátkej dobe něbuděš mať už čo riešiť!

jm
jm
30. apríl 2017 12:43

Myslíš, že sa niečo zmení v opačnom prípade?Ja som presvedčený o tom, že nás budú naďalej okrádať globálny hráči /bankári/.

Space
Space
30. apríl 2017 19:47

Jedine koniec EU bude obrodou pre naše slovenské poľnohospodárstvo. EU na jednej strane štedro priamo dáva, ale z druhej strany päťkrát toľko nepriamo berie a nenažraní slovenskí gazdovia sa nechali zaslepiť zlatým teľaťom

agrisato
agrisato
30. apríl 2017 22:24

Gazdovia asi ťažko…