Zadajte hľadaný výraz

MPRV SR Z domova

Podpora včelárov bude v objeme 2,1 milióna eur

Podpora včelárov bude v objeme 2,1 milióna eur
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Včelári budú môcť získať od štátu finančnú podporu. Na pôde parlamentu počas Hodiny otázok to uviedla ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná (nominantka SNS). Na podporu včelárov sa ministerky pýtal opozičný poslanec Martin Fecko (OĽaNO-NOVA).

„Minulý týždeň sme boli na legislatívnej rade, kde sme podali novú vyhlášku ohľadom včiel. Podpora na včely a včelstvá bude v objeme 2,1 milióna eur. Včelárske združenia si budú môcť predkladať žiadosti cez výzvu na platobnú agentúru ako notifikovanú štátnu pomoc,“ vyčíslila Matečná.

Upozornila, že v záujme vlády je podporiť včelárov na Slovensku.

“Včelári majú našu plnú podporu. Počet včelstiev stúpa. Je pravda, že od roku 1988, kedy počet včelstiev bol skoro 490.000, sme klesli. Od roku 2010 ale opätovne rastie,” skonštatovala Matečná s tým, že včely ako opeľovače sú dôležité pre celú poľnohospodársku produkciu.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
4 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
Juraj
Juraj
18. máj 2017 8:06

Od kedy by sa mohla žiadať podpora na založenie včelstva, prípadne podporuje štát včelárstvo už teraz? Kde môžem nájsť nejaké informácie ohľadom podpory?

Matúš
Matúš
13. júl 2017 18:21

Ano, dostavaju sa peniaze na vcelstva a to 1,50€ na rodinu za rok. Z toho ti zoberie zväz 0,5€ na ich zalezitosti a casopis vcelar a dalsie 0,5€ putuje do bratislavy. Tebe zostane ta omrvinka tzv. podpora. Neviem aka forma podpory to je, ale ked to je taka podpora ako… Celý komentár »

jm
jm
13. júl 2017 22:28

Niekde je chyba Matúš .2,1 milióna eur keď rozdelíš na stav ktorý bol v 88 roku a bol vyšší ako je súčasný tak by to malo byť 4,28 eur na jednu rodinu. Alebo aj včelárov podvádzajú ako farmárov? Lebo údajne v SR majú nadpriemer v EÚ podporu na jeden hektár… Celý komentár »

Matúš
Matúš
14. júl 2017 0:42

to som hovoril iba co dastava zväz od EU a to je nejakzch 1,2miliona. Na to rozdeluju nejake peniaze na kralovne, niekto dostane na medomet, lieciva, cca 50% ale mozno az o rok dostanes po zaplateni. Ale kedze sa dostava tak malo, tak tam je skôr boj a rodinkarstvo ako… Celý komentár »