Zadajte hľadaný výraz

Z ekonomiky Zaujímavosti

Východné Slovensko získalo prestížne podujatie

Východné Slovensko získalo prestížne podujatie
insert_photoAGRION

V poslednej dekáde júna sa stal Peter Matejovič, novým prezidentom AGRION – Združenia dodávateľov pôdohospodárskej techniky v Slovenskej republike. Po dvadsiatich troch rokoch vymenil Jána Jecha, ktorý organizáciu viedol od jej založenia v roku 1994.

Nový prezident AGRION pôsobí v oblasti predaja a servisu poľnohospodárskej techniky od roku 1992. Od roku 1995 je spoločnosť, ktorej je riaditeľom, členom AGRION.

Peter Matejovič dlhodobo zastával pozíciu viceprezidenta AGRION a zaslúžil sa o vznik nového maturitného odboru Agromechatronik, alebo o vstup AGRION do Medzinárodného združenia pre predaj a servis poľnohospodárskej techniky, ktoré vystupuje pod skratkou CLIMMAR.

„Odborná verejnosť vníma fungovanie AGRION najmä v oblasti organizácie tradičných praktických ukážok poľnohospodárskej techniky, ktoré sa konajú na jar so zameraním na krmoviny, alebo na jeseň s dôrazom na jesenné práce, alebo kukuricu. V najbližšom období nás čaká Deň poľa jesenných prác, ktorý sa uskutoční 21. septembra 2017 v obci Drienovec na východnom Slovensku. Na príprave podujatia sa podieľame s PD Drienovec a Agrodružstvom Turňa a okrem strojov našich členských spoločností sa predvedie aj 124 hybridov kukurice. Podujatie na východnom Slovensku sa uskutoční namiesto Dňa poľa kukurice, ktorý sme organizovali v Seliciach a kde sa aj v budúcom roku radi vrátime,“ informuje nový prezident AGRION.

Z hľadiska stacionárnej ukážky poľnohospodárskej techniky považuje Peter Matejovič za dôležité, aby už v tomto roku došlo k dohode o špecializovanej výstave poľnohospodárskej techniky.

 „Máme za sebou prvé rokovanie s agrokomplexom Národné výstavisko Nitra. Našim cieľom je, aby sa v roku 2019 konala štandardná výstava zameraná na poľnohospodársku techniku, v minimálne takom rozsahu a sortimente, ako sme mali možnosť vidieť v roku 2015. Ďalším záujmom je spolupracovať na tvorbe sprievodného programu a podpore účasti študentov odborných škôl,“ hovorí Peter Matejovič.

Už takmer o mesiac otvorí svoje brány aj tradičná poľnohospodárska výstava na Slovensku – Agrokomplex.

„Tento rok Národné výstavisko oslovuje našich členov jednotlivo a pokiaľ máme správne informácie, niektoré spoločnosti sa na výstavu aj prihlásili. V minulosti sa AGRION podieľal na spoluorganizácií augustovej výstavy a účasť zabezpečoval hromadne. Keďže tento rok nebol o takúto činnosť požiadaný, k výstave sme nezaujali ani žiadne stanovisko. Vlani sa tradičnej augustovej výstavy zúčastnilo 23 našich členov a obsadili plochu vo výmere 10 440 m2,“ uzatvára Peter Matejovič.

AGRION združuje 54 spoločností z oblasti dovozu, predaja, alebo výroby poľnohospodárskej techniky a členské spoločnosti zamestnávajú viac ako 900 zamestnancov. 

Autor článku: Juraj Huba - spracované pre poľnoinfo.sk (autor pôsobí aj ako riaditeľ AGRION).
Zdroj obrázku: AGRION

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments