Zadajte hľadaný výraz

Z domova Zaujímavosti

SPU zrevitalizuje oddychovú časť v areáli univerzity

SPU zrevitalizuje oddychovú časť v areáli univerzity
insert_photoarchív poľnoinfo.sk - Areál SPU v Nitre

Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre zrevitalizuje oddychovú časť átria v areáli univerzity. Existujúci poškodený a nefunkčný mobiliár nahradí novým, čím vytvorí moderný, estetický a funkčný verejný priestor, v ktorom sa denne pohybuje množstvo študentov, zamestnancov, ale aj verejnosť.

„Po demontáži pôvodných lavičiek a ich následnej rekonštrukcii umiestnime lavičky na nové stanovisko, na miesta, kde dnes lavičky chýbajú, rovnako ako nádoby na odpad, ktoré budú v rámci možností zrenovované a umiestnené na nové miesto. Do prác zapojíme aj dobrovoľníkov z radov študentov a zamestnancov,“ informovala hovorkyňa SPU Renáta Chosraviová. Projekt by mal byť ukončený do polovice novembra tohto roka.

Riešené átrium sa nachádza v centre pôvodného areálu SPU – národnej kultúrnej pamiatky, v priestore, ktorý je denne frekventovaný.

„Priestor átria má potenciál byť reprezentačným a využívaným relaxačným a spoločenským priestorom akademickej komunity. Mobiliár je dnes zničený a nefunkčný, čo je dôvodom na obstaranie nových, moderných a funkčných lavičiek, nádob na odpad s popolníkom, nádob na triedený odpad a stojanov na bicykle, ktoré zabezpečia vytvorenie podmienok pre krátky oddych, stretávanie sa, ale aj funkčné využitie exponovaného átria. Rovnako je naším cieľom znovu navrátiť priestoru reprezentatívny charakter,“ povedala Chosraviová.

Hlavnou myšlienkou projektu je zlepšiť podmienky pre každodenný život študentov a zamestnancov SPU, ale aj pre verejnosť, v priestore hlavného areálu univerzity. Financie na realizáciu projektu vo výške 5000 eur získala univerzita z Nadácie Slovenskej sporiteľne. Aktivita sa realizuje prostredníctvom zamestnaneckého programu Pomôžte nám pomáhať 2017, cieľom ktorého je podpora zmysluplných verejnoprospešných projektov v regiónoch, prehĺbenie spoločenského dopadu na miestnu komunitu, sociálna pomoc, vzdelávanie, podpora aktivít neziskových organizácií alebo vzdelávacích inštitúcií a prehĺbenie spolupatričnosti. Udržateľnosť projektu bude zabezpečená prevádzkou akademického prostredia.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk - Areál SPU v Nitre

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
1 Komentár
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
realista
realista
13. júl 2017 0:26

čo pán rektor nechodí pozrieť svojho kolegu na CZU v Prahe ? Tam to vyzerá rapídne ináč….