Zadajte hľadaný výraz

Z domova Zaujímavosti

Miliónová investícia do SOŠ Pruské má skvalitniť vzdelávanie

Miliónová investícia do SOŠ Pruské má skvalitniť vzdelávanie
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Rekonštrukcia internátu, vytvorenie a vybavenie nových učební, ale i nákup dvoch výučbových traktorov by mali byť výsledkom viac ako miliónovej investície do priestorov Strednej odbornej školy (SOŠ) v obci Pruské v Ilavskom okrese.

Na financovaní projektu sa budú podieľať Európsky fond regionálneho rozvoja, štátny rozpočet a Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) ako zriaďovateľ školy s poľnohospodárskym zameraním.

Ako informoval vedúci odboru regionálneho rozvoja Úradu TSK Milan Semanco, projekt prispeje k rozvoju centra odborného vzdelávania a prípravy, k zvýšeniu kvality vzdelávania a prípravy, praktických zručností žiakov a k lepšiemu uplatneniu absolventov na trhu práce. Debarierizáciou sa zlepšia podmienky na inkluzívne vzdelávanie a rozšíria sa možnosti štúdia pre znevýhodnené skupiny obyvateľstva

„Projekt bude riešiť debarierizáciu a rekonštrukciu budovy internátu, v ktorej budú v rámci projektu zriadené dve nové učebne vrátane ich vybavenia modernými technológiami. Vznikne nová knižnica a prednášková miestnosť. Súčasťou bude materiálno-technické vybavenie internátu, vybavenie učební modernými technológiami. V rámci zabezpečenia bezbariérového prístupu dôjde k prístavbe výťahu k budove internátu. V záujme zvýšenia energetickej hospodárnosti bude budova internátu zateplená, dôjde k výmene okien a rekonštrukcii strechy,“ uviedol Semanco.

Celkové náklady projektu predstavujú takmer 1,1 milióna eur, 85 % by mal tvoriť nenávratný finančný príspevok z eurofondov, 10 % poskytne štátny rozpočet a päťpercentný podiel (54.979 eur) pokryje zo svojho rozpočtu TSK. Predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok a spolufinancovanie projektu schválili na svojom júlovom zasadnutí poslanci zastupiteľstva TSK.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments