Zadajte hľadaný výraz

  • Inzercia
Komerčné informácie Z domova

Praktické ukážky techniky majú zmysel

Praktické ukážky techniky majú zmysel
insert_photo3 x foto autor

V poli, len niekoľko sto metrov od obce Neverice, ale zároveň aj od Jelenca, rodiska najpopulárnejšieho slovenského speváka – Karola Duchoňa, sa konal Deň poľa. Návštevníci našli miesto podujatia veľmi ľahko, keďže spevákovi s najmužnejším hlasom, akoby na poli v blízkosti jeho rodiska vzdávali hold. Dievča z Budmeríc, alebo Čardáš dvoch sŕdc sa niesol do uší návštevníkov, ktorí kráčali po vlahe túžiacich poliach.

„Sériu dní poľa, medzi nimi aj ten v Nevericiach, sme realizovali začiatkom júna. Zavítali sme aj do Špačiniec, Hanisky, Hornej Stredy a Trebišova. Podujatia sme organizovali s poprednými osivárskymi a agrochemickými spoločnostiami,“ informuje Róbert Pecko, konateľ spoločnosti LEMKEN Slovakia, ktorá na podujatí prezentovala techniku.

Od Dňa poľa ubehlo už pár týždňov, tak sme sa spoluorganizátora podujatia spýtali, ako vníma organizovanie takýchto akcii a ich samotný efekt.

„Naše podujatia vždy prilákajú stovky návštevníkov, ktorí sa zaujímajú o najnovšie trendy v oblasti poľnohospodárstva. Pri našom firemnom Dni poľa vidím výhodu spojenia rôznych dodávateľov vstupov do výroby. Z hľadiska strojov ma tešil záujem o našu – modrú techniku,“ hovorí Róbert Pecko.

V pracovnom nasadení sa predviedli stroje na základnú prípravu pôdy, sejbu, až po chemickú ochranu rastlín.

„Absolútnou novinkou bola nová sejacia kombinácia Solitair 25, ako nástupca overenej sejačky Solitair 9. Predviedli sme ju s aktívnym náradím a rotačnými bránami,“ hovorí Róbert Pecko.

Ako informuje zástupca spoločnosti Lemken, celkovo za 15 rokov predaja Solitair 9, umiestnili v slovenských poľnohospodárskych podnikoch 145 týchto sejačiek.

„Ide vôbec o jeden z najúspešnejších a najobľúbenejších strojov u nás. Od Solitairu 25 si sľubujeme podobný úspech spojený so spokojnosťou našich zákazníkov. Počas predvádzania v Nevericiach si obľúbeného nástupcu pozrelo viacero poľnohospodárov. Už dnes s odstupom niekoľkých týždňov máme podpísanú zmluvu s poľnohospodárskym podnikom, ktorý si túto novinku po praktických ukážkach objednal,“ hovorí R. Pecko.

Nová sejačka Solitair 25 prinesie svojim novým majiteľom o 1000 litrov väčší zásobník na osivo, v ktorom je zapracovaný nový, tichší a zároveň výkonnejší ventilátor. Dvojtanierové výsevné jednotky s hydraulickým prítlakom nastaviteľným priamo z kabíny traktora, pričom výhody v podobe uchytenia rovnako dlhých jednotiek umiestnených striedavo na dvoch nosníkoch, ostali zachované, tzn. absolútne dodržiavanie pracovnej hĺbky. Automatické nastavovanie výsevku na principe hmotnosti tisíc zŕn priamo z kabíny traktora je čerešničkou na torte.

Spoločnosť Lemken prezentovala aj ťahané postrekovače Vega 12, sedemradličný pluh Lemken Diamant 11, tanierový kyprič Rubin 12 a osemmetrový tanierový podmietač Heliodor.

Autor článku: Juraj Huba - poľnoinfo.sk
Zdroj obrázku: 3 x foto autor

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
1 Komentár
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
marcel sako
marcel sako
2. august 2017 20:30

Takéto dni sú super. Mám rád značku Lemken. Ale bohužial za posledných 40 -50 rokov nám výrobcovia sejačiek nepriniesli nič nového , pretože súčasné moderné a predražené sejačky nedokážu o nič viac ako mechanické sejačky zo 70 rokov. Zasiať rovnomerne bez zhlukov 150 -250 rastlín bohužiaľ nedokážu. Mali by sa… Celý komentár »