Zadajte hľadaný výraz

Legislatíva Z domova

Bezplatný informačný seminár: GSAA – povinnosť každého farmára

Bezplatný informačný seminár: GSAA – povinnosť každého farmára
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Od roku 2018 platí povinnosť pre všetkých žiadateľov o pomoc v rámci režimov priamych podpôr a opatrení Programu rozvoja vidieka SR 2014-2020 administrovaných pod Integrovaným administratívnym a kontrolným systémom (IACS) predkladať grafický materiál k žiadosti prostredníctvom softvérovej aplikácie založenej na geografickom informačnom systéme (GSAA).

Agroinštitút Nitra, štátny podnik organizuje bezplatné informačno-praktické semináre k aplikácii GSAA prioritne určené pre farmárov s výmerou pod 400 ha, ktorých je takmer 20 000. V roku 2016 bola technická pomoc v podobe preškolenia poskytnutá žiadateľom s výmerou nad 400 ha.

Bezplatné informačné semináre poskytujú pomoc v podobe prezentácie rozhrania a jednotlivých nástrojov GSAA, vrátane praktických cvičení, príkladov a riešenia jednotlivých problémov. Účastníci seminára získajú všetky potrebné informácie k predkladaniu žiadostí o priame podpory v aplikácii GSAA, prakticky si vyskúšajú prácu v aplikácii, v prípade potreby si môžu prediskutovať problémy a nejasnosti. Od roku 2018 je povinnosť podávať žiadosť o priamu podporu s prílohami vypracovanými v aplikácii GSAA pre všetkých žiadateľov z celého Slovenska, preto je dôležité neodkladať si zakreslenie grafickej prílohy v systéme GSAA na poslednú chvíľu. Žiadatelia sa tak vyhnú nedostupnosti aplikácie z dôvodu maximálneho počtu paralelne pracujúcich užívateľov a s tým spojenú oneskorenú administráciu priamych podpôr.

Agroinštitút Nitra, štátny podnik realizuje informačné semináre GSAA od mája a budú pokračovať do 13. decembra 2017. Na internetovej stránke www. agroinstitut.sk v časti Aktuálne termíny pre kurzy a semináre sú postupne zverejnené konkrétne aktuálne termíny. Informačné semináre sú organizované v stanovených termínoch vždy v štvorhodinových blokoch, so začiatkom o 8.00 hod. a o 12.00 hod., v posluchárni P na prvom poschodí budovy Agroinštitútu Nitra, Akademická 4. Účastníkom je k dispozícii 15 počítačov (pre 30 osôb), za jedného žiadateľa je možná účasť maximálne dvoch osôb. Prihlásiť sa na konkrétny termín semináru je možné len elektronicky prostredníctvom www.agroinstitut.sk, kde sú termíny postupne zverejňované. Účasť na informačnom seminári je bezplatná.

Autor článku: Agroinštitút Nitra, štátny podnik
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
6 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
Nespokojný a naštvaný
Nespokojný a naštvaný
24. október 2017 19:29

Choďte do r… s vašími školeniami! Prečo neboli tohoto roku? Som farmár, čo obhospodaruje 25 ha, a bol som aj v tomto roku povinný dávať žiadosť cez GSAA a nikto mi žiadne školenie nerobil. Bol som povinný, napriek tomu, že Matečná sa osobne v Košiciach vyjadrila, že farmári do 400… Celý komentár »

realista
realista
25. október 2017 12:13

školenia boli….

keď nemáte možnosť cestovať – treba sa obrátiť na vaše profesné združenie – komora, družstvo… – alebo na poradenskú firmu…

a že to nefungovalo ? – portál nefunguje poriadne už roky ale na to každý….

G.S.
G.S.
25. október 2017 19:28

Realista- rada ako sviňa. Obráť sa na poradenskú firmu. Z tých pár žobráckych eur si zaplať ešte poradenskú firmu, lebo niekto vyrobil nefunkčný systém. A má pravdu, že ich drzo klamali. Do povinných subjektov na podávanie žiadosti drzo zaradili aj žiadateľov, ktorí mali v roku 2016 kontroly na mieste. Len… Celý komentár »

realista
realista
26. október 2017 11:09

pre G.S.:
nemáte okresnú SPPK alebo iný spolok ? – nevidím problém dohodnúť sa s Agroinštútom na nejakom školení…..

to že sú problémy s portálom k tomu som sa už vyjadril… stavovské organizácie s tým a s i nemajú problém…

Anonym
Anonym
18. január 2018 1:00
ANNA
ANNA
1. február 2018 15:31

Prosim Vas budu sa konat seminare aj tento rok lebo ved mam 2 ha a to co teraz vymysleli horor ved farmar sa ma starat o podu a zvierata a nie stravit cele hodiny pri pocitaci a nakoniec aj tak to nefunguje