Zadajte hľadaný výraz

Z domova Zaujímavosti

Ministerstvo pôdohospodárstva urobí kontrolu v Agrokomplexe

Ministerstvo pôdohospodárstva urobí kontrolu v Agrokomplexe
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Agrokomplex Národné výstavisko, š. p., v Nitre bude mať opäť nového riaditeľa. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka potvrdilo, že doterajší riaditeľ Mário Dinga požiadal o uvoľnenie z funkcie z osobných dôvodov.

Podľa hovorcu ministerstva Vladimíra Machalíka bude na pozíciu riaditeľa národného výstaviska v budúcom roku vypísané výberové konanie. Dovtedy bude od 1. decembra poverený riadením podniku výrobno-technický námestník Jozef Muzika. 

Mário Dinga odchádza z postu riaditeľa podľa hovorcu výstaviska Martina Lužbeťáka zo zdravotných dôvodov k 30. novembru tohto roka. Vo funkcii pôsobil 16 mesiacov. Výstavisko sa podľa zdroja z vedenia podniku nachádza v miliónovej strate.

Polmiliónovú stratu mal vygenerovať jarný Agrosalón, na ktorom sa nezúčastnili členovia Združenia dodávateľov poľnohospodárskej techniky AGRION. Dôvodom bolo, že sa zástupcovia národného výstaviska nedohodli v stanovenom termíne so zástupcami AGRION na podmienkach účasti na výstave. Členovia Agrionu obsadzovali v minulých ročníkoch výstavy približne 70 % výstavných plôch. Vedenie združenia odhadovalo, že ich neúčasť spôsobí štátnemu podniku výpadok tržieb v objeme niekoľko stotisíc eur. Riaditeľ výstaviska však skonštatoval, že výrazný odklon od plánu tržieb nepredpokladá.

„Tak ako je zaužívané, ministerstvo vykoná kontrolu podniku ku dňu odchodu,“ skonštatoval Machalík. 

Priemerná dĺžka pôsobenia vo funkcii riaditeľa agrokomplexu Národného výstaviska je približne jeden rok. Za posledných sedem rokov sa na riaditeľskej stoličke vystriedalo v štátnom podniku sedem manažérov. 

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
4 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
Jozef Bulla
Jozef Bulla
1. december 2017 9:47

To je naša morálna bieda, keď každá vedúca funkcia je stranícky podfarbená a nie odborne. Žiaľ,že za všetkým sú funkcie a z nich vyplývajúce dividendy! Od čias Ladislava Švihela, nebolo poriadneho,konštruktívneho s dlhodobou víziou a koncepciami rozvoja podniku aspoň tzv. marketingového manažéra ako ich do funkcie uvádzali ich politický protežanti.… Celý komentár »

Jano
Jano
1. december 2017 10:12

Miliónová strata. Strata štátneho podniku. Strata daňových poplatníkov. Do Boha, to dokedy budú zodpovední za straty odchádzať beztrestne z postu a danoví poplatníci straty vyrovnávať? Čo robí NAKA? Dúfam, že ministerstvo to bude riešiť cez NAKAu, a peniaze vymáhať späť!!! Či NAKA tu je iba na Kotlebu a štátnych managerov… Celý komentár »

Jhosp
Jhosp
1. december 2017 14:15

Len v minulom režime si mohol ukradnúť každý a zatiahli to všetci. Dnes len tí čo majú príležitosť a hlavne veľa, lebo na tých nemá ani NAKA.

AGROKOMPLEX 2018
AGROKOMPLEX 2018
31. júl 2018 7:42

Dajte niekto link na bezplatnu vstupenku na AGRÁČ, ďakujem.