Zadajte hľadaný výraz

MPRV SR Z domova

Ministerka sa stretla s delegáciou Európskeho parlamentu

Ministerka sa stretla s delegáciou Európskeho parlamentu
insert_photofacebook MPRV

Ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná (nominantka SNS) sa stretla vo štvrtok v Bratislave so zástupcami Európskeho parlamentu (EP). Tí sa zaujímali hlavne o pozemkové právo, ktoré je na Slovensku veľmi zložité. TASR o tom informoval Michal Feik z Odboru komunikácie a marketingu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR.

“Predmetom diskusie boli tiež spôsoby uzatvárania nájomných zmlúv na poľnohospodársku pôdu, zvlášť zmlúv na prenájom štátnej pôdy a pôdy neznámych vlastníkov,” uviedol Feik.

Členovia slovenskej delegácie podľa neho prezentovali transparentnosť, vysokú presnosť kontrolných systémov na poľnohospodárske podpory a povinné zverejňovanie všetkých nájomných zmlúv, čo nie je v členských krajinách Európskej únie bežné.

“Predmetom diskusie bolo aj dlhodobé podfinancovanie Pôdohospodárskej platobnej agentúry a snaha vedenia slovenského agrorezortu procesy plne digitalizovať,” uzavrel Feik.

Osobitná kontrolná misia vyslaná Európskym parlamentom je na návšteve Slovenska, ktorá potrvá do piatka (9.3). V jej radoch sú členovia parlamentného výboru pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci (LIBE) a rozpočtového výboru (BUDG). Misia bola vytvorená pre podozrenia, že vražda slovenského investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej je spojená s podvodmi v oblasti európskych dotácií.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: facebook MPRV

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments