Zadajte hľadaný výraz

Z domova Zaujímavosti

Brnenské výstavisko zaplní od nedele technika

Brnenské výstavisko zaplní od nedele technika
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Až 40.000 návštevníkov očakávajú túto nedeľu usporiadatelia na úvodný deň poľnohospodárskeho veľtrhu Techagro. Generálny riaditeľ Veľtrhov Brno Jiří Kuliš povedal novinárom, že výstavisko bude zaplnené celé a dopyt prevyšuje dostupnú plochu.

Tretí najväčší európsky veľtrh tohto zamerania pravidelne navštevuje 100.000 ľudí. V nedeľu, kedy veľtrh začína, býva nápor najvyšší.

„Veľtrh je pre nás logisticky veľmi náročnou záležitosťou, dokonca sme zbúrali jeden nepotrebný pavilónik, aby sme uvoľnili plochu pre montované haly,“ uviedol Kuliš.

Techagro tento rok potrvá od 8. do 12. apríla. Veľtrh je veľmi silne obsadený aj napriek tomu, že v čase hospodárskej krízy existovala obava, že podobne ako u výrobcov automobilov bude podobná výstava nepotrebná. Kým Autosalón v Brne zanikol, Techagro sa vyprofilovalo do jedného z najväčších európskych veľtrhov vo svojom odbore. Tento rok ponúkne v pavilóne K aj prehliadku historickej techniky.

Na veľtrhu Techagro a pridružených akciách bude tento rok vystavovať 722 firiem z 37 krajín. Celková plocha veľtrhu bude 200.000 metrov štvorcových.

Techagro je najväčší veľtrh v párnych rokoch – ďalšie dva, v Hannoveri a v Paríži, sa konajú v nepárnych rokoch. Podľa Kuliše nie je možné organizovať Techagro každý rok, pretože inovačný cyklus v odbore poľnohospodárskej techniky sú dva roky.

Veľtrh poľnohospodárskej techniky Techagro dopĺňa lesnícky a poľovnícky veľtrh Silva regina a veľtrh obnoviteľných zdrojov energie v poľnohospodárstve a lesníctve Biomasa.

Autor článku: ČTK
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments