Zadajte hľadaný výraz

MPRV SR Z domova

Šéfovia MPRV, PPA, SPF a polície sa stretnú s roľníkmi

Šéfovia MPRV, PPA, SPF a polície sa stretnú s roľníkmi
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Šéfka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Gabriela Matečná (nominantka SNS) zorganizuje budúci týždeň vo štvrtok (12.4.) v Košiciach, stretnutie šéfov Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA), Slovenského pozemkového fondu (SPF), policajného prezidenta, ako aj predstaviteľov košickej krajskej prokuratúry a súdu, s farmármi z východu SR, ktorí sa cítia ukrivdení a podvedení pomermi v agrosektore.

Z oznámení farmárov plánuje vláda vyvodiť závery. Oznámil to na brífingu v Bratislave premiér Peter Pellegrini (Smer-SD), za účasti Matečnej.

„Pani podpredsedníčka budúci týždeň zorganizuje priamo na východnom Slovensku, o mieste a čase bude informovať, predpokladám, že to bude v Košiciach, veľké stretnutie, kde bude prítomná ona osobne, bude prítomný šéf PPA, šéfka SPF. Dôležitejšie však je, že tohto rokovania sa zúčastní aj prezident Policajného zboru. Požiadal som, aby bol prítomný aj krajský riaditeľ polície v Košiciach a prokurátor Krajskej prokuratúry v Košiciach. Hovoril som s pánom ministrom spravodlivosti a požiadal som ho, aby zabezpečil na tomto rokovaní aj účasť zástupcu Krajského súdu v Košiciach. Chcem, aby sa rokovania zúčastnili signatári iniciatívy poľnohospodárov, ktorí iniciovali aj včerajší (5.4.) protest a aby sme im dali tak možnosť hovoriť so všetkými relevantnými orgánmi, ktoré majú v tomto prípade čo povedať. Chceme zistiť, kde v reťazci mohla nastať alebo nastala chyba,“ povedal predseda vlády.

„Ak tie chyby nájdeme, sme pripravení na úrovni vlády, aj spolu s pani podpredsedníčkou Matečnou prijímať také opatrenia, aby sme zlyhania a problémy, ak v tom systéme niekde sú, a to na všetkých úrovniach, nielen v agrorezorte, definitívne odstránili,“ vyhlásil.

Premiér zároveň na brífingu informoval poľnohospodárov, ktorí vyjadrili na východe Slovenska svoj postoj, že rešpektuje ich názor a eviduje ich žiadosť (list) o osobné stretnutie s ním.

„Po (avizovanom) budúcotýždňovom (štvrtkovom) stretnutí v Košiciach som okamžite pripravený prijať ich aj na Úrade vlády SR v Bratislave a hovoriť s nimi o ďalších postupoch, ktoré načrtli vo svojom liste,“ informoval Pellegrini.

„Ak protestujúci (poľnohospodári) budú mať návrhy a nápady, čo v práci ešte zlepšiť, čo sme doteraz aj robili, prijmeme ich návrhy do legislatívneho procesu. Ak ich budeme môcť prijať čo najskôr, určite tak vykonáme,“ doplnila agroministerka.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
17 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
Jano
Jano
7. apríl 2018 7:09

Čo zlepšiť? Podporiť malých farmárov. Dnes beriem úver, aby som si mohol kúpiť po 10 rokoch činnosti konečne nový traktor. Koľko takých traktorov si kúpili agrobaróni za štátne, resp. europske peniaze? Ja sa musím zadlžiť na 7 rokov a pritom ešte neviem, či ma to neprivedie do krachu. Hlavne pomoc… Celý komentár »

Realista
Realista
7. apríl 2018 20:17

Ty co pojdete a poviete co sa vam nepaci ocakavajte kontrolu uksup,mpsr,ppa a budete mat vymalovane hovorim z vlastnej skusenosti lebo tak to funguje na slovensku

Optimista
Optimista
7. apríl 2018 21:27

Dovolím si nesúhlasiť s „Realistom“. Vzhľadom na silné zastúpenie relevantných štátnych inštitúcií môže ísť o prelomové stretnutie. Očakávam preto na ňom vysoké zastúpenie poľnohospodárov, a to pravdepodobne z celého Slovenska. Zrejme „malých“. Pozitívom môže tiež byť, že dané stretnutie vyústi do podobných podujatí na rôznych miestach Slovenska, aj s ďalšími… Celý komentár »

ni
ni
8. apríl 2018 6:42

A akoze sa Matecna potom zmeni? Zabudnite. Vedenie PPA treba zmenit. Ja som mala 3 kontroly a ani jednu z nich nezaujimalo, ci na podu, na ktorej hospodarim mam papiere- najomne zmluvy, resp. LV. Vsetky hluposti ich zaujimali, ale toto, co by malo byt najdolezitejsie, nie. A preco sa system… Celý komentár »

Realista
Realista
8. apríl 2018 8:50

Optimista prepacte ale premenujte sa na naivista a nemyslite ze sa tu nieco zmeni len ked tak bude viac nezmyselnych kontrol

Gazda
Gazda
8. apríl 2018 9:24

Hospodári zobuďte sa! Rokovať nemôžte s Matečnou a ani s Kožuchom!!! Nič nevyrokujete! Budete len počúvať ako sa „snažia“. Ako o ničom nevedeli a o čom vedeli,bolo v súlade so zákonom… Už konečne dokážme,že nám na SK to nestačí-že nám nestačia sľuby….Česi vravia – starýho psa novým kouskům nenaučíš. Nezmenia… Celý komentár »

Optimista
Optimista
8. apríl 2018 10:59

Gazda, mandát pani ministerky končí v marci 2020, teda prakticky o 2 roky. Je preto potrebné rokovať na všetkých urovniach, nie „duriť“. Pýtam sa, kde je najväčšia samosprávna organizácia? Toto je jej parketa! Je akoby stratená – namiesto aktivity. Viem, že sa čaká na nového predsedu, má však aj široké… Celý komentár »

ni
ni
8. apríl 2018 13:00

Presne, vydurme to. Je to cista katastrofa. Aj teraz sa skoro rozplace v RTVS, chuderka nestastna- ako ona za nic nemoze, nic nevie. Vlastnikov je privela a ti jej ludia chcu svoj podiel. Hnus. Skontrolovat sa to da, ale ona a ani Kozuch nechcu. Vzdy, ked vystreli nejaka afera, vyhodia… Celý komentár »

ni
ni
8. apríl 2018 13:13

Re: Optimista: Preco sa vsetci smeraci tak velmi chcu udrzat do roku 2020? Ide im o dobro tejto krajiny? Alebo je to tym, ze vtedy eurofondy koncia a oni sa chcu este „napast“? No maju smolu. Dopasli sa. Teraz ich caka akurat tak spravodlivost.

jm
jm
8. apríl 2018 14:16

Neverím ani jednej osobe uvedenej v článku v spravodlivý priebeh objasňovania problémov v agrorezorte. To akože zlodeji sa majú sami usvedčiť? A čo sa týka tých zástupcov stačilo mi keď som si pozrel zmluvu o poskytnutí NFP č.041PO060019 pre ROĽNÍCKA SPOLOČNOSŤ „KYJOV“, s.r.o. štatutárny orgán: Milan Semančík, Ing – konateľ… Celý komentár »

agrarnik zHN
agrarnik zHN
8. apríl 2018 16:44

Tu už nepomôže rokovanie ak prišli podať abdikáciu a odchod z funkcii je to v poriadku inak to nemá zmysel – počúvať bludy ako sa to nedá a budú tam roľníkovi tlačiť kaleráby. Tu už konči sranda – ide sa do tvrdej reality.

Gazda
Gazda
8. apríl 2018 17:00

Správne, tým čo sú tam sa veriť nedá a nemôže. Sú tam sami pre seba. Prídu kecať, aby získali čas a národ oblbli.Nás majú len na vyplňanie kadejakých lajstier a štatistík a na platenie pokút. Nikomu nejde o krajinu a prostú slovač. Matečná urobila peklo-vyrazila asi prvého koho našla v… Celý komentár »

kis igor
kis igor
8. apríl 2018 21:18

POzdravujem delegáciu z Bratislavy na čele s p.Matečnou a navrhujem im,keď už budú na cestách nech sa zastavia cestou domov aj v Nitre u svojho bývalého spolustraníka na „Národnom „výstavisku Agrokomplex a nech už konečne zverejnia audit hospodárenia bývalého riaditeľa,nominanta SNS (ak ešte cestou z Košíc bude vo funkcii…)

Ponco
Ponco
9. apríl 2018 10:24

Všetci tu dobre píšete,ale je potrebné si uvedomiť, že dokiaľ nebudú vykonané pozemkové úpravy, a na tom sa zhodnú ako malí a mladí farmári, opozícia Fecko aj koalícia Matečná, tak sa nič neporieši. Vždy to tak bolo a každý to vie, že najväčšie podvody sa robia tam kde je najväčší… Celý komentár »

Oravec
Oravec
9. apríl 2018 12:51

Stretnutie farmárov v Haniske ( pri Košiciach ), Obecný úrad, dňa 10.04.2018 v čase 15:00 hod., za účelom prejednania požiadaviek na štvrtkové ( 12.04.2018 ) rokovanie s ministerkou pôdohospodárstva, generálnym riaditeľom PPA, krajským šéfom Polície, … Po stretnutí farmárov dňa 10.04.2018 v Haniske, vydáme tlačovú správu Košickú výzvu, kde budú… Celý komentár »