Zadajte hľadaný výraz

MPRV SR Z domova

Stretnutie s roľníkmi sa uskutoční budúci týždeň

Stretnutie s roľníkmi sa uskutoční budúci týždeň
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Pracovné stretnutie zástupcov štátnych inštitúcií s poľnohospodármi sa uskutoční vo štvrtok 26. apríla v Košiciach. Hlavnou témou budú vlastnícke, nájomné a majetkovo-právne vzťahy vrátane poskytovania podpôr v poľnohospodárstve. Informoval o tom Michal Feik z odboru komunikácie a marketingu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV SR).

Cieľom stretnutia je podľa rezortu hľadanie riešení medializovaných problémov na úrovni odbornej diskusie so zástupcami celej poľnohospodárskej obce Slovenska.

“Naším cieľom je diskutovať s farmármi o riešeniach týkajúcich sa najmä nájmu a obhospodarovania poľnohospodárskej pôdy,” uviedla vicepremiérka a ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná.

Stretnutie sa pôvodne malo uskutočniť 12. apríla, ale na žiadosť niektorých farmárov agrorezort presunul termín o dva týždne.

Na stretnutie sú pozvané združenia zastupujúce poľnohospodárov naprieč celým sektorom, vrátane poškodených farmárov na východnom Slovensku.

“Vyšli sme v ústrety množstvu požiadaviek malých, stredných i veľkých farmárov z celého Slovenska a na stretnutie sme pozvali desiatky združení, ktoré zastupujú poľnohospodárov podnikajúcich v prvovýrobe. Dotknutí farmári najmä z Občianskej iniciatívy Zemplína budú mať možnosť riešiť svoje problémy individuálne, a to v rovnaký deň predpoludním,” vysvetlila Matečná.

Na stretnutí sa zúčastnia zástupcovia MPRV SR, Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA), Slovenského pozemkového fondu (SPF). Pozvaní sú aj zástupcovia Krajského riaditeľstva Policajného zboru, Krajského súdu a Krajskej prokuratúry v Košiciach.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments