Zadajte hľadaný výraz

Z domova Živočíšna výroba

Pri Prievidzi chcú vybudovať areál na chov dobytka

Pri Prievidzi chcú vybudovať areál na chov dobytka
insert_photoarchív poľnoinfo.sk - konateľ spoločnosti Daniel Frauenschuh zo spoločnosti POĽNO VTÁČNIK

Súbor objektov, ktoré majú slúžiť na chov hovädzieho dobytka a výrobu mlieka, má záujem v Lehote pod Vtáčnikom (okres Prievidza) postaviť tamojšia firma zaoberajúca sa rastlinnou a živočíšnou výrobou. Investičným zámerom sleduje dopyt na trhu po neupravenom mlieku.

 V zámere, ktorý lehotská spoločnosť POĽNO VTÁČNIK predložila orgánom na posúdenie vplyvov na životné prostredie, počíta s výstavbou poľnohospodárskeho areálu na ploche 8,1 hektára v extraviláne obce, na pozemku doposiaľ slúžiacom na rastlinnú výrobu. Predpokladá, že na farme bude chovať 2500 kusov hovädzieho dobytka, a to najmä za účelom výroby mlieka.

Okrem výstavby agrárnych objektov pre chov dobytka a výrobu mlieka budú stavebné práce pozostávať i z vybudovania komunikácií a spevnených plôch a potrebných prípojok k objektom.

S výstavbou areálu chce hornonitriansky poľnohospodársky producent začať ešte v tomto roku, dokončiť ho v roku 2021 s tým, že tam vtedy začne i prevádzku. Celkové náklady na realizáciu zámeru spresní na základe cenovej ponuky dodávateľa stavebných prác.

Pre obsluhu prevádzky bude investor potrebovať 25 zamestnancov, z toho 16 má pracovať vo výrobe, ďalších deväť pracovných miest sa týka techniky, administratívy, spracovania mäsa a predaja. S činnosťou súvisí aj nepriama zamestnanosť iných subjektov v rámci inžinierskych činností či dodávok a servisu technologických zariadení, dodala spoločnosť v zámere.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk - konateľ spoločnosti Daniel Frauenschuh zo spoločnosti POĽNO VTÁČNIK

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
5 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
Vlado
Vlado
12. jún 2018 17:36

No vida, ako sa tu Rakúšanom darí. Slovenský agrosektor nie je dosť dobrý pre súdruhov predsedov-plačkov, ale pre umných a príčinlivých cudzincov áno.

veterán
veterán
13. jún 2018 21:54

pán Huba,Vy naše príspevky cenzurujete?

Juraj Huba - prevádzkovateľ poľnoinfo
Juraj Huba - prevádzkovateľ poľnoinfo
13. jún 2018 22:02

Nie. Nejde Vám niečo vložiť? Dávajte si pozor na vkladanie preklikov – rôznych linkov do diskusných príspevkov. To systém nezoberie. Taktiež príspevok neuverejní, ak ste nevložili alebo nesprávne vložili antispamový kód – 421. Už som to tu písal niekoľko ráz, nemám záujem diskusiu cenzurovať. Keď sa pýtate na cenzúru –… Celý komentár »

jm
jm
14. jún 2018 8:31

Pán veterán musíš si na podobné veci zvyknúť . Ono totiž v minulosti bola pridaná reakcia na môj príspevok a potom ten môj zmizol . Tiež ma ubezpečoval pán Huba ,že nerobia cenzúru. No do dnes som nedostal irelevantnú odpoveď ktorá by to potvrdila.

Juraj Huba - prevádzkovateľ poľnoinfo
Juraj Huba - prevádzkovateľ poľnoinfo
15. jún 2018 5:21

Vážený pán JM, vyhľadal som si mailovú komunikáciu s Vami, pretože ma obviňujete z niečoho, čo nerobím a dokonca, že som Vám situáciu ani nevysvetlil. Rád by som Vám preto pripomenul, aj keď ide o udalosť takmer 3 roky starú, ako sme danú situáciu riešili. Podľa Vašich reakcii je mi… Celý komentár »