Zadajte hľadaný výraz

MPRV SR Z domova

Čižnár sa stretol s Matečnou

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár sa v stredu stretol s ministerkou pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabrielou Matečnou (SNS). Informoval ju o výsledkoch preskúmania trestných vecí samostatne hospodáriacich roľníkov z východného Slovenska.

“Ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka opätovne prisľúbila v konkrétnych trestných veciach maximálnu súčinnosť rezortu pôdohospodárstva a jeho inštitúcií orgánom činným v trestnom konaní,” uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Andrea Predajňová.

Podľa nej sa spolupráca za posledné obdobie zintenzívnila a zdvojnásobila.

“Generálny prokurátor sa zároveň s ministerkou pôdohospodárstva dohodol, že prípadné zistenia z podozrenia trestnej činnosti z tzv. krížovej kontroly budú rezortom a Pôdohospodárskou platobnou agentúrou odovzdané priamo GP SR,” doplnila Predajňová.

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka má podľa jej slov na jeseň odštartovať odborné školenie pre zástupcov orgánov činných v trestnom konaní, teda prokurátorov a policajtov. Jeho cieľom bude zaistenie efektívneho a kvalifikovaného odhaľovania trestnej činnosti v oblasti komplikovanej agendy priamych a projektových podpôr systému.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku:

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments